PSIB
Política12/07/2024

MÉS insta Prohens a sotmetre's a una moció de confiança

El portaveu del PSIB assegura que parlarà amb Prohens per abordar la situació "d'extrema debilitat" del Govern

ARA Balears

PalmaEl portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, ha instat aquest divendres la presidenta del Govern, Marga Prohens, a sotmetre's a una moció de confiança al Parlament després que Vox hagi romput el seu pacte d'investidura amb el PP. Segons ha dit Apesteguia, es tracta d'un "provincianisme sense precedents" que la ruptura de Vox amb el PP s'hagi decidit "des d'un despatx de Madrid" i ha assegurat que Prohens, malgrat tenir alternatives per resultar investida presidenta, va triar "el camí marcat per l'extrema dreta".

"Ja els avisàrem que Vox no només era un partit antidemocràtic, antimallorquí, antimenorquí, antieivissenc i antiformenterenc, sinó que tampoc no era de fiar", ha declarat el diputat. MÉS per Mallorca ha instat el PP a deslligar-se de Vox a les institucions on governa en coalició: el Consell insular i els ajuntaments de Calvià, Marratxí, Alcúdia i Llucmajor, a més de renunciar al pacte de governabilitat subscrit per ambdós partits a Palma.

Cargando
No hay anuncios

També ha demanat a Prohens que doni suport a la convocatòria d'un ple extraordinari per destituir com a president del Parlament Gabriel Le Senne. Igualment l'ha instat a fer marxa enrere al Pla d'elecció de llengua en l'ensenyament i a la derogació de la Llei de memòria democràtica, iniciatives impulsades pel PP a instàncies de Vox, i ha assegurat que "estendrà la mà" a la presidenta del Govern, Marga Prohens, si se sotmet a una qüestió de confiança i trenca amb Vox a totes les institucions. En roda de premsa, Apesteguia ha apuntat que, si es compleixen aquestes línies, tornaran a oferir-li, com al juliol de 2023, ser una "esquerra responsable" que serà "capaç de parlar de tot", ja que li oferirà "un pacte democràtic". "Si aïlla Vox a totes les institucions, no qüestionarem que pugui governar", ha assegurat.

Per part seva, el portaveu parlamentari del PSIB, Iago Negueruela, ha indicat que s'ha posat en contacte aquest divendres amb la presidenta del Govern, Marga Prohens, i han acordat parlar "al llarg del dia" per abordar la situació "d'extrema feblesa" en la qual, segons el PSIB, es troba l'Executiu després de la ruptura de Vox amb el PP.

Cargando
No hay anuncios

"He contactat amb Prohens ara mateix i m'ha dit que, quan pugui, parlarem", ha matisat el diputat, qui ha assegurat que el contingut d'aquesta conversa transcendirà públicament. "Només faltaria", ha dit Negueruela en roda de premsa. En aquesta línia, ha promès que seran "transparents" des del PSIB, perquè en aquests moments "ha de regir una política de transparència total". "Els oferiments han de ser públics i transparents perquè no hi hagi lloc a dubtes", hi ha insistit el portaveu parlamentari.

Cargando
No hay anuncios

Hi haurà ampliació