Política
Política16/05/2024

Nova dimissió a l'equip de Prohens: se'n va Antonio Carmona, secretari autonòmic d'Innovació

La creació del seu càrrec va ser una de les apostes de l'Executiu per assegurar un avanç important en tots els reptes digitals

PalmaEl secretari autonòmic d'Innovació i societat digital, Antonio Carmona, ha comunicat aquest dijous al seu equip que deixa el càrrec que tot just fa nou mesos havia creat el Govern per tal d'impulsar la transició econòmica cap a una societat i una administració més adaptades als nous temps.

Carmona ha dit que abandona la secretaria autonòmica perquè té la percepció de "no haver rebut tot el suport que esperava", sense concretar més detalls. La figura –inclosa dins de l'organigrama de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació amb Antoni Costa al capdavant– va ser una de les grans apostes del govern de Marga Prohens. Des de l'Executiu, varen assegurar que era fonamental abordar la innovació tant en l'àmbit públic com en el privat.

Cargando
No hay anuncios

Quan va ser nomenat, fa ara nou mesos, Carmona va escriure als seus perfils socials que l'objectiu de la creació d'aquest departament era "concentrar totes les competències en matèria d'Innovació, Tecnologia, i Societat i Transformació Digital de la comunitat", i va assegurar que la inversió de recursos en aquestes matèries confirmava "el compromís de l'executiu de la presidenta Marga Prohens en un tema que sustenta, sens dubte, el desenvolupament, la sostenibilitat i el benestar futur de qualsevol societat moderna". Es va mostrar, aleshores, molt agraït per la confiança rebuda del Govern, però només nou mesos després ha decidit plegar.

Empreses privades

Carmona ja havia ocupat un càrrec d'alta responsabilitat al Govern com a director adjunt de Tecnologies de la Informació, en concret entre 1995 i 1999. Però la seva principal trajectòria l'ha desenvolupat a empreses privades relacionades amb les solucions tecnològiques.

Cargando
No hay anuncios

La Secretaria Autonòmica d'Innovació és responsable de la Fundació BIT, que integra tant l'allotjament i gestió d'empreses d'innovació al Parc Bit com el desenvolupament d'eines de gestió digital per al mateix Govern. Un dels reptes precisament era modernitzar i dinamitzar el Parc Bit i els seus serveis, a més de promoure la simplificació digital de l'administració.

Aquest aspecte, el de la modernització en l'àmbit digital, és precisament un dels eixos del decret llei que des de fa mesos prepara el Govern i que aspira a simplificar i fer més accessible l'administració i tots els seus procediments, tant per a particulars com per a empreses.

Cargando
No hay anuncios