Llengua
Política14/05/2024

La granota Kermit demana als docents que es vesteixin de verd

Forma part de la campanya de l'Assemblea de Docents '#dimecresdeverd'

ARA Balears

PalmaL'Assemblea de Docents ha llançat la campanya '#dimecresdeverd', dins de les seves accions reivindicatives a favor del català a les escoles de les Balears. Aquesta nova eina, moguda per les xarxes socials, vol mostrar suport al model educatiu que està amenaçat pel Pla de segregació lingüística i per l'elecció de llengua en el primer ensenyament, que, si tot segueix el seu curs, s'implantaran el curs que ve. En el vídeo, de deu segons de durada, surt la granota Kermit asseguda a la branca d'un arbre dient: "Crec que demà aniré de verd". Després rauca dues vegades, i demana: "I tu què et poses?". El vídeo acaba amb el logo de l'Assemblea de Docents i amb l'etiqueta '#dimecresdeverd'.

Cargando
No hay anuncios

Des de fa mesos, l'Assemblea de Docents desenvolupa diferents iniciatives en contra de la política educativa del Govern, que compta amb el suport de Vox. Aquest model educatiu té el rebuig de gran part de la comunitat educativa que considera que és un atac a l'escola en català, en un moment en el qual la competència lingüística dels alumnes està en declivi.

Cargando
No hay anuncios

A principis d'aquest mes, l’Assemblea congregà tota la comunitat educativa a favor de l’escola en català. La trobada va incloure la participació de l'Obra Cultural Balear (OCB), FAPA Mallorca (famílies), l'Associació de Directors d'Infantil i Primària de Mallorca (Adipma), Xarxa Educativa per la Llengua, el Col·legi Professional de Docents i l'Assemblea de Docents. Durant la reunió, es va parlar de la realitat sociolingüística dels centres, on, en bona part, "és pràcticament impossible que els alumnes aprenguin català, perquè, més enllà de les aules, el seu entorn es comunica en castellà", va explicar una de les participants.