Delicte d'odi

Una nova querella contra Le Senne assegura que es va impedir l’exercici dels drets cívics de les diputades expulsades

El Partit Comunista dels Pobles d’Espanya fa un relat de les opinions públiques del president del Parlament per argumentar la gravetat dels fets

Gabriel Le Senne (Vox) expulsa Mercedes Garrido (PSIB) després de rompre la fotografia de les Roges del Molinar
24/09/2024
2 min

PalmaEl Partit Comunista dels pobles d’Espanya (PCPE) se suma a les accions jurídiques en contra del president del Parlament, Gabriel Le Senne, i ha formalitzat aquest dilluns una querella criminal pels actes que va protagonitzar la màxima autoritat de la cambra autonòmica el 18 de juny.

Els querellants consideren que Le Senne va incórrer almenys en dos delictes: un d'odi i un altre per impedir que les diputades del PSIB, Mercedes Garrido i Pilar Costa exercissin els seus drets cívics –ambdues són membres de la Mesa del Parlament–, ja que les va expulsar per mostrar fotografies d'Aurora Picornell i les Roges del Molinar. L’autor de la querella, el misser Pablo Alonso de Caso, fa referència a una clara vulneració de l’Article 542 del Codi Penal.  

L’escrit registrat aquest dilluns assenyala que s’ha produït una alteració de “la pau i la convivència pública que ha erosionat el normal desenvolupament de la convivència ciutadana, l’ordre de la nostra comunitat i l'observació de les regles que faciliten aquesta convivència”.

A més, la querella també imputa el president del Parlament un delicte d’odi, tipificat també al Codi Penal, per rompre “de manera violenta” la fotografia de l'activista represaliada pel franquisme. “Hem de recordar que el Reglament del Parlament de les Illes Balears no preveu la prohibició del fet que els diputats duguin fotografies d’índole política. Per això, molts polítics duen camisetes, cartells o banderes”, argumenta el querellant contra Le Senne.

Alonso també descriu a la querella l’univers ideològic de Le Senne, per donar solidesa a l’acusació. Segons el PCPE, és important per entendre la gravetat dels fets. Segons el recull de la formació comunista, Le Senne ha dit a les xarxes socials i a publicacions en línia que “les dones són més bel·ligerants perquè no tenen penis” i, sobre el fenomen migratori, ha assegurat que “a Espanya, entre hispans i africans no és clar on acabarà la cosa, però sí que els natius estam cada vegada més en perill d’extinció”.

A la querella també es descriu el posicionament de Le Senne respecte del col·lectiu LGTBI: “Seria molt demanar que se sodomitzassin en privat i sense subvencions dels nostres impostos?”. Tot plegat permet visualitzar en opinió del PCPE que “estam davant un delicte d’odi”.

 La querella s’ha presentat aquest dilluns al Jutjat d’Instrucció número 1 de Palma, que ja en tramita una del col·lectiu Estimada Aurora, que coordina l’advocat Sebastià Frau i que ja ha provocat la citació del president del Parlament divendres. Precisament, el misser del PCPE, Pablo Alonso, demana que s’ajorni aquesta citació perquè es puguin acumular les acusacions i així també els seus representats puguin acudir a l’interrogatori, per motius d’eficàcia processal.

stats