Política11/01/2019

Les obres del metro a Son Espases començaran el primer trimestre de 2020

El conseller de Territori, Marc Pons, ha anunciat que es podrà arribar a l'hospital de referència en 13 minuts a partir de gener de 2021

Maria Llull

PalmaLes obres d'ampliació del metro fins a Son Espases començaran el primer trimestre de 2020. Així ho ha anunciat aquest divendres el conseller de Territori, Indústria i Mobilitat, Marc Pons, després del Consell de Govern. Segons ha explicat Pons, cada dia es produeixen "30.000 desplaçaments a Son Espases". "L'aposta forta de Mobilitat és que l'accés es faci mitjançant transport públic", ha afirmat.

Si es compleixen els terminis, a partir de gener de 2021 es podrà arribar en metro a l'hospital de referència en només 13 minuts, un temps que el conseller ha qualificat de "competitiu", perquè molts ciutadans optin per deixar el vehicle particular a casa.

Cargando
No hay anuncios

Segons el calendari previst, el proper març s'adjudicarà la redacció del projecte, que es lliurarà el mes de desembre. Les obres es licitaran el gener de 2020 i començaran abans que acabi el primer trimestre.

L'import de licitació del projecte és de 393.250 euros. El pressupost previst per a l'execució de les obres, que seran una ampliació de la línia fins a la UIB, és de 31,6 milions d'euros.

Cargando
No hay anuncios

El nou recorregut serà de 2,11 quilòmetres des de l'estació de Camí dels Reis (Son Castelló) fins a Son Espases. El Govern espera captar amb l'ampliació 1,1 milions d'usuaris.