Política 19/06/2018

L'oposició titlla el debat del batle de buit i poc realista

La portaveu del grup municipal popular, Marga Duran, ha dit que Palma està més bruta que mai i que la majoria dels projectes que el consistori havia anunciat no ha vist la llum

Aina Riera Serra
3 min
MARGA DURAN PP PALMA

PalmaDesprés de l'al·locució del batle de Palma al debat de l'estat de la Ciutat, l'oposició ha carregat contra Noguera i n'ha titllat la intervenció de buida, pretensiosa i poc realista.

El primer a parlar ha estat el portaveu del grup municipal de Ciutadans, Josep Lluís Bauzà, que ha qualificat el govern municipal de "paralitzant, titubejant i que ha intentat posar a la vista projectes no creïbles a través de les seves màquines de propaganda".

L'oposició titlla el debat del batle de buit i poc realista

El portaveu de la formació taronja ha dit que l'equip de govern municipal ha fomentat el bipartidisme, no ha aportat cap política de canvis i ha fomentat la dinàmica de les sigles i de l'ocupació de cadires.

Ordenances que no surten a la llum (en referència a la de la via pública), panorama d'optimisme i fantasia i una política sense rumb ni idees clares, són algunes de les crítiques que ha fet Bauzà.

També ha censurat que no s'hagi dut a terme l'aprovació definitiva del Pla General d'Ordenació Urbanística (PGOU), que, per a Bauzà, és un reconeixement de la seva "incapacitat".

Pel que fa a l'edifici de Gesa, el portaveu de Ciutadans ha recriminat que el consistori hagi perdut la titularitat de l'edifici i que això ha suposat una "desgràcia per a la ciutadania".

Bauzà ha insistit en la retirada de la zonificació, perquè considera que no està justificada ni prou argumentada, i que afecta el comerç de proximitat. Segons el portaveu de Ciutadans, seria necessari presentar una memòria justificativa que en motivi les raons d'interès públic i col·lectiu i que s'hauria d'haver tingut en compte la idiosincràsia de cada barri, ja que tots són molt diferents.

"Ens hem hagut de conformar amb un vehicle híbrid que circula per Palma", ha dit Bauzà, quan ha criticat la política de mobilitat del consistori. També ha reprovat que el batle parli del tramvia quan encara no ha renovat la flota d'autobusos de l'EMT.

El Partit Popular

La portaveu del grup municipal, Marga Duran, també ha estat molt crítica amb la política exercida pel consistori de Noguera. Segons Duran, el batle ha parlat "d'una ciutat idíl·lica molt diferent a la ciutat que ha deixat", en referència a la pèrdua de l'edifici de GESA, la piscina de l'Aigua Dolça, al barri del Terreno, i a projectes que encara no han vist la llum, com la restauració del Temple, el barri tecnològic de Nou Llevant i el futur bulevard del passeig Marítim.

A més, la portaveu popular ha dit que la ciutat està més bruta que mai i ha declarat que la neteja de la ciutat és "el seu taló d'Aquil·les".

Un altre dels punts més criticats de la política de Noguera ha estat la relativa a l'ordenança de la via pública. Segons Duran, el fet que encara no estigui aprovada és perquè no s'ha arribat a cap acord amb l'oposició i ho ha rematat dient que "aquest és el preu de dependre de partits radicals". La portaveu ha parlat "d'un imperi de manters que floreix gràcies a la impunitat del consistori".

Altres objectes de reprovació per part de Marga Duran han estat la manca de policia de barri, el model de mobilitat, la manca d'atenció en barriades com el Camp Redó, Son Gotleu, Son Roca i Nou Llevant i altres "projectes fantasma", com el parc de Salvador Hedilla, el camp de rugbi als Germans Escales, les piscines exteriors de Son Hugo, el bosc del Canòdrom, etc.

Duran ha anat intercalant al seu discurs una mena de tornada en què la portaveu ha recordat que, al consistori, li que "queden 342 dies" per complir les promeses fetes.

La resposta del batle

Batle ha defensat el seu projecte de ciutat com un projecte a llarg termini i a quinze anys vista. A més ha interpel·lat a l'oposició i els ha demanat quina és la seva opinió sobre el lloguer turístic perquè segons ha assegurat ell "el desconeix".

Pel que fa al les recriminacions, tant de Ciutadans com del PP, sobre els plans del barri de Nou Llevant, Noguera ha dit que "ja està tot en marxa" i ha posat com a exemples la Caixa de la Música, Can Ribes i el principal motor de dinamització que ja és el Palau de Congressos.

També ha recriminat al Partit Popular que no hagi mogut fitxa ni hagi fet servir la seva influència sobre el govern de Rajoy per demanar la derogació de la Llei Montoro.

Noguera ha tornat a fer incidència sobre el tema de la mobilitat, ha explicat que "és el principal repte de Ciutat". Ha reiterat la seva defensa de la zonificació i ha dit que "cap família l'ha telefonat per demanar que torni a permetre el lloguer turístic".

stats