El Pacte defuig aclarir si Gómez ha de comparèixer arran de la dimissió de Juli Fuster

"No hi ha cap urgència", ha remarcat la diputada de MÉS per Mallorca, Joana Aina Campomar

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, durant la Comissió de Salut.
25/07/2022
2 min

PalmaEls tres partits del Pacte –PSIB, MÉS per Mallorca i Unides Podem– han defugit aclarir aquest dilluns si la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, hauria de comparèixer, tal com ha demanat el PP, arran del cas que ha acabat amb la dimissió del que ja és exdirector de l'IB-Salut, Juli Fuster.

Des del PSIB s'han escudat en el fet que Gómez compareixerà aquest mateix dimecres per donar compte de la campanya de vacunació contra el covid. "Seran 22 les ocasions que ha vingut a donar explicacions", ha afirmat la portaveu adjunta socialista, Silvia Cano. "Dimecres els diferents grups parlamentaris podran tenir feedback", ha afegit. Així i tot, Cano ha remarcat que, davant la sol·licitud del PP, "no ens tancam, ho valorarem".

Per la seva banda, la diputada de MÉS per Mallorca i secretària primera de la Mesa del Parlament, Joana Aina Campomar, ha fet incís que "no hi ha cap urgència" per a la compareixença de Gómez, ja que "s'ha actuat amb relació al codi ètic". "El que volem és que la Conselleria funcioni com ho ha fet aquests anys, i la consellera, quan ella trobi, donarà les explicacions que consideri", ha destacat.

Unides Podem ha posat l'ull damunt l'acció del PP, qualificant-la com una estratègia "per desgastar el Govern progressista, com han fet tota la pandèmia". "Amb l'acció de la dimissió han quedat desarmats i volen continuar fent sang", ha subratllat la portaveu adjunta de la formació morada, Esperança Sans.

Les preguntes del PP

El portaveu parlamentari popular, Antoni Costa, després de la dimissió de Fuster, que s'ha fet efectiva aquest dilluns, ha reiterat que la sol·licitud de compareixença urgent de Gómez "continua vigent". Costa ha assenyalat que des del principal partit de l'oposició volen aclarir si la consellera en tenia coneixement –"tenim serioses sospites per la relació personal i professional que l'uneix a Fuster"–, si la presidenta del Govern, Francina Armengol, ho sabia, o si hi pot haver més places a l'IB-Salut en situacions similars, entre altres qüestions.

En aquest sentit, el portaveu del PP "no descartam res" sobre la possibilitat de demanar responsabilitats a la mateixa Gómez o fins i tot a Armengol. "No tenim evidències per demanar més responsabilitats, però no vol dir que no ho facem", ha indicat.

Ciutadans, el primer grup parlamentari que va actuar contra Fuster després de conèixer-se la sentència judicial, amb una sol·licitud de reprovació, ha qualificat el cas com "pràctiques de nepotisme, un escàndol més i una falta de neutralitat". "La dimissió arriba en el pitjor moment per la salut pública de les Balears, amb l'atenció primària col·lapsada", ha denunciat la líder autonòmica del partit, Patricia Guasp.

stats