Política 15/07/2024

Palma aborda amb Rosario Sánchez la rehabilitació de zones turístiques madures

Martínez ha reiterat l'oferiment perquè la ciutat pugui ser la seu d'un futur Comissionat i ha plantejat fórmules de col·laboració per pal·liar el "dèficit històric" d'inversions que pateixen aquestes zones

2 min
El batle de Palma, Jaime Martínez, i la secretària d'Estat de Turisme, Rosario Sánchez.

PalmaEl batle de Palma, Jaime Martínez, s'ha reunit aquest dilluns amb la secretària d'Estat de Turisme, Rosario Sánchez, en una trobada en què han abordat l'interès de la ciutat per rehabilitar zones turístiques madures, la coordinació de mesures efectives contra el lloguer turístic il·legal i la millora del finançament dels municipis turístics, especialment grans capitals. Segons ha recollit Europa Press, pel que fa a la reconversió de destinacions turístiques madures, que en el cas de Palma afecten Platja de Palma, Cala Major i passeig Marítim, Martínez ha reiterat l'oferiment perquè la ciutat pugui ser la seu d'un futur Comissionat i ha posat a disposició de Sánchez totes les fórmules de col·laboració possible per pal·liar el "dèficit històric" d'inversions que pateixen aquestes zones.

De la mateixa manera, el batle de Palma s'ha referit a la possible col·laboració en la posada en marxa del projecte de Districte Digital a l'àrea territorial de Nou Llevant, "un projecte fonamental per convertir Palma en tractor del coneixement turístic en l'àmbit mundial". "Ara que el PP ha orientat el discurs cap a la sostenibilitat de la indústria turística, tots col·laboram perquè es materialitzi en mesures concretes que posin els residents de les destinacions i els ciutadans en el centre de les polítiques turístiques, igual que en la resta d'accions", ha assenyalat Rosario Sánchez.

També ha fet referència a la necessitat d'establir una línia estable i permanent de col·laboració amb Turespaña i ha remarcat la intenció de Cort de millorar el posicionament de la ciutat com a seu d'infraestructures, serveis i esdeveniments capaços de captar l'interès d'aquest sector de la demanda. En aquest sentit, ha detallat les principals actuacions que Cort té plantejades amb vista als anys vinents, dins de la potenciació del binomi que conformen la cultura i el turisme, i ha fet menció de la figura de Joan Miró com un dels grans noms de referència de l'excel·lència cultural a Palma.

D'altra banda, la secretària d'Estat de Turisme ha indicat que la reunió ha transcorregut "amb cordialitat en un clima de col·laboració i d'esperit constructiu". Així mateix, ha destacat que han insistit en el fet de "no retornar ni un euro dels 14 milions de fons europeus per Turisme que té assignats Cort" i ha detallat que han tractat temes "com les possibilitats que ofereixen les línies de finançament de la federació de municipis turístics" o "la importància de treballar amb les destinacions turístiques madures per millorar la vida dels residents".

stats