Eleccions Europees 2024
Política 09/06/2024

La participació en les eleccions europees baixa 6,45 punts a les Balears a les 14.00 hores

A Espanya, la participació també ha caigut, un 6,7 punts, des del 34,7% de fa cinc anys fins al 28% d'enguany

ARA Balears
1 min
Cau la participació als comicis europeus fins les 14.00 hores

PalmaLa participació a les eleccions europees s'ha situat en el 22,8% a les Balears fins a les 14.00 hores i ha registrat una caiguda de 6,45 punts respecte dels anteriors comicis europeus de 2019, en els quals la participació fins a la mateixa hora va ser del 29,27%, segons les dades disponibles a la web desenvolupada pel Govern.

A Espanya, la participació també ha caigut, un 6,7 punts, des del 34,7% de fa cinc anys fins al 28% d'enguany, segons dades oficials. El 2019, les europees van coincidir el mateix dia que les eleccions municipals i, en el cas de dotze comunitats, també autonòmiques.

Cal recordar que Europa juga un paper en mesures clau per a les Balears amb el reconeixement de la insularitat a Europa, passant pel debat sobre la limitació de compra d'habitatges als residents i les restriccions a l'entrada de turistes. Tot plegat correspon a un debat que s'ha de tenir a escala europea. Ara bé, a les europees la circumscripció és única i el que compta és el resultat del conjunt de l'Estat. La presència de candidats de les Illes a les llistes electorals és anecdòtica. Només Rosa Estaràs (PP) i Alícia Homs (PSIB) ocupen llocs de sortida.

Podeu consultar els mapes de participació per saber quanta gent ja ha votat al vostre municipi o districte, tant a les Balears com a qualsevol altra part de l'Estat.

stats