Política 28/05/2023

El Pi desapareix del Parlament: "La moderació no està de moda, ho estan els extremismes"

Els regionalistes perden els tres diputats i faran una executiva "en breu per decidir el camí i el futur del projecte"

1 min
Salas, Gili i Melià en la compareixença d'El Pi

PalmaCares llargues entre els principals representants d'El Pi, després que hagi perdut els tres diputats que va obtenir el 2019 amb el 85% dels vots escrutats. El president del partit, Tolo Gili, acompanyat dels candidats al Parlament i al Consell de Mallorca, Josep Melià i Antoni Salas, ha reconegut que són "uns resultats molt negatius i un fracàs".

"La gent ha triat una altra cosa, clarament, i haurem de repensar i reflexionar", ha expressat Gili. El líder d'El Pi ja ha explicat que "en breu" convocaran una executiva del partit "per decidir el futur del projecte i el camí". "La moderació no està de moda, ho estan els extremismes", ha destacat, referint-se als resultats obtinguts per Vox, que passa de 3 a 8 escons, sis dels quals són a Mallorca. En aquest sentit, ja ha alertat que el PP (25 diputats, enfront dels 16 del 2019) "haurà de valorar molt bé fins a quin nivell d'extremisme vol pactar".

Els regionalistes arribaven amb la voluntat de ser decisius per decantar la balança cap a l'esquerra o la dreta, com la Unió Mallorquina de Maria Antònia Munar en els seus temps. No ho va aconseguir ni el 2015 ni el 2019, ja que el bloc de l'esquerra va superar els 30 escons que marquen la majoria absoluta i, en aquesta ocasió, desapareix del Parlament de manera estrepitosa.

stats