Política25/01/2021

Podem no comparteix les polítiques d'habitatge del Govern

La formació ha reclamat fer una reunió amb els socis del Pacte per tractar el tema, però nega que el partit en demani la dimissió del conseller Marc Pons

La portaveu parlamentària d'Unides Podem, Esperança Sans, ha admès aquest dilluns en una roda de premsa que la seva formació no comparteix les polítiques d'habitatge que està duent a terme la conselleria del ram encapçalada pel socialista Marc Pons, i per això han demanat fer una reunió amb els socis del Pacte per tractar el tema. Sans, però, ha negat que el partit morat demani substituir Pons. "És una informació que no és correcta", ha apuntat, en relació amb una notícia publicada per l'Última Hora que diu que en la reunió de l'executiva de Podem de dissabte "alguns" dels presents en varen demanar el relleu.

Sans ha recordat que el seu partit forma part del Govern i que "som lleials", i ha afegit que també ho són a totes les polítiques progressistes que es facin i als Acords de Bellver signats pel Pacte. Així i tot, ha criticat que Marc Pons tragués pit per comprar només vuit habitatges a grans tenidors per destinar-los a lloguer social. "Fan falta molts habitatges perquè moltes famílies no poden pagar el lloguer", ha assenyalat, i ha afegit que la intenció de Podem és "dur al màxim" els acords signats per l'esquerra.

Cargando
No hay anuncios

Sobre el fet que membres de Podem hagin criticat en un mitjà de comunicació la política de la Conselleria d'Habitatge, la portaveu parlamentària del PSIB, Silvia Cano, ha comentat que seria "desitjable" i "normal" que el partit morat utilitzàs els mecanismes interns del Pacte per revisar, analitzar i fer propostes.

A més de les crítiques de Podem, cal tenir en compte que MÉS per Mallorca ha optat per marcar perfil i distanciar-se públicament d'algunes de les decisions del Govern en què participa. Sobre això, Esperança Sans ha descartat que s'estigui produint una crisi dins del Pacte perquè les relacions entre els tres partits són "fluides". Així i tot, ha apuntat que entén que MÉS marqui perfil en els assumptes relacionats amb la gestió que són competència de l'Estat.

Cargando
No hay anuncios

La portaveu socialista, en canvi, ha rebutjat opinar sobre l'estratègia de MÉS, i ha dit que "estam centrats exclusivament en la gestió de la pandèmia". En tot cas, però, ha apuntat que dins un govern de coalició "és normal que hi hagi contrapunts".