Oficina Anticorrupció
Política 28/09/2023

El PP acusa el PSIB de "venjar-se" de Vidal denunciant-la a la l'Oficina Anticorrupció

Els socialistes han reclamat a l'organisme que investigui si la consellera ha entrat en incompatibilitats en exercici del seu càrrec

ARA Balears
2 min
La consellera d'Habitatge, Mobilitat i Territori, Marta Vidal.

PalmaEl PSIB ha complert el que havia anunciat i aquest dijous ha denunciat la consellera d'Habitatge, Marta Vidal, a l'Oficina Anticorrupció per incompatibilitats amb el càrrec, una acció que el PP ha titllat de "venjança" contra la consellera per haver duit el cas de Metrovacesa a la Fiscalia. La portaveu adjunta del PP al Parlament, Marga Durán, ha titllat d'"inacceptable" la denúncia i ha assegurat que la titular d'Habitatge és víctima d'una "campanya d'assetjament i enderrocament contra la consellera".

Els socialistes han posat en coneixement de l'Oficina Anticorrupció el fet que la consellera combinàs el seu càrrec a la Conselleria amb l'administració de dues societats mercantils durant almenys dos mesos. La pràctica és incompatible amb l'activitat dels membres del Govern i els alts càrrecs. A més, una de les societats, Fonaments 2020, es dedica a l'activitat immobiliària, de construcció i de serveis d'allotjament. La denúncia dels socialistes demana a l'oficina que investigui la declaració patrimonial de béns de la consellera, que va entregar fora de termini, i si existia un conflicte d'interessos en l'actuació de Vidal. El secretari d'Organització del PSIB, Cosme Bonet, ha defensat que l'organisme adequat per resoldre aquestes qüestions és aquesta oficina. "És curiós que estiguem parlant d’un organisme que ha de vetllar per la transparència i per evitar casos de possible corrupció a les administracions de les Illes, i que el pacte PP-Vox el vulgui fer desaparèixer”, ha criticat.

En canvi, Durán ha reclamat al PSIB que "en lloc de cercar desviar l'atenció" expliqui "quins interessos ocults hi havia per signar a la desesperada, estant el Govern en funcions, una operació ruïnosa per a les arques públiques de les Balears i a qui beneficiava". D'aquesta manera, la portaveu adjunta dels populars ha recordat que, "en ple debat d'investidura, el Govern en funcions pretenia signar la compra per 28 milions d'euros d'habitatges de luxe contra els criteris de l'Institut Balear d'Habitatge (Ibavi)".

stats