Política24/03/2022

El PP avisa de les conseqüències de la supressió del segon cable Menorca-Mallorca

Lamenten que Pedro Sánchez no escolti les institucions de les Balears

Iván Martín

MAÓEl PP Menorca ha advertit aquest dijous que la supressió del segon cable elèctric amb Mallorca del pla 2021-2026, aprovat aquesta setmana pel Consell de Ministres, incrementa la vulnerabilitat energètica de l'illa.

La presidenta de la formació conservadora, Coia Sugranyes, ha lamentat les conseqüències econòmiques que tindrà la decisió a l'illa: "Pedro Sánchez ignora les necessitats de Menorca perquè no escolta les peticions del Consell i del Govern, posant de manifest que no tenen pes i que no es tenen en compte". I afegeix: "És un menyspreu als menorquins".

Cargando
No hay anuncios

Sugranyes ha recordat que la resolució encara és més sorprenent si es té en compte que el cap de gabinet de la ministra per la Transició Ecològica, Teresa Ribera, és el menorquí Marc Pons.

D'altra banda, la diputada Asunción Pons ha recordat que s'està posant en risc l'eficiència del sistema Mallorca-Menorca: "La planificació d'inversions de Red Eléctrica per al període 2015-2020 ja estableix que entre ambdues illes hauria d'haver-hi dos enllaços per assegurar l'estabilitat del sistema elèctric a les Balears". Finalment, Pons ha assegurat que amb aquesta decisió s'incompleix l'Estratègia Menorca 2030, que marca el full de ruta per descarbonitzar el sistema energètic de l'illa.