Política17/05/2016

El PP prioritza C's però no renuncia a sumar el PSOE a una gran coalició

Rajoy presentarà el 4 de juny el seu programa electoral a Barcelona

Ferran Casas

MadridEl PP té clar que el seu aliat natural és Ciutadans. Mariano Rajoy busca ampliar la seva majoria i espera tenir-ne prou amb els liberals per formar govern. D'aquí que els dirigents del partit suavitzin, per ara, les apel·lacions al PSOE i a la gran coalició. Amb els 123 escons del PP i els 40 de C's no n'hi va haver prou el 20-D per sumar majoria absoluta. Els dos partits combaten per l'espai de la dreta, però els populars esperen mantenir sense problemes l'hegemonia i que la suma sigui superior. La vicesecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, ha admès aquest dilluns que amb C's els poden unir "moltes coses" des del punt del vista dels programes electorals però ha remarcat que el PP no busca donar-los aire sinó governar amb comoditat. I per això l'opció "més vàlida", ha dit, és una majoria "més àmplia" que doti el govern de més "estabilitat".

En una entrevista a TV3 ha indicat, però, que l'escenari ideal segueix sent el de la gran coalició PP-PSOE-C's, necessària per a les grans reformes. "Ara no estem parlant només dels 160 o dels 170 escons, sinó d'intentar arribar als 250 per tenir encara més estabilitat", ha dit. Levy ha tret valor als vetos de Pedro Sánchez, que, ha recordat, "també va dir que no pactaria amb Podem perquè eren populistes". Levy ha explicat que Rajoy presentarà el seu programa electoral, que no patirà canvis significatius però sí que ordenarà les prioritats de manera diferent, el 4 de juny a Barcelona.

Cargando
No hay anuncios

El PP seguia aquest dimarts carregant contra el PSOE i el "govern a la penombra" de Sánchez. Segons el ministre de Sanitat en funcions, Alfonso Alonso, els socialistes s'han d'aclarir en temes com la independència, i acusa Núria Parlón, alcaldessa de Santa Coloma i 'ministrable' d'afers socials, de tenir simpaties sobiranistes.