Parlament
Política 05/06/2024

El PP defensa que els menors tornin als toros: "És igualar la normativa a la resta de comunitats"

La Fundació Franz Weber ha recorregut contra la iniciativa parlamentària a la Defensora de la Ciutadania Palma

A.M.
2 min
Imatge de la darrera correguda de toros a Palma al 2017.

PalmaEl PP ha avançat aquest dilluns el seu vot a favor de la presa en consideració de la Proposició de Llei de Vox que permet que els menors puguin tornar a assistir com a públic als toros. El portaveu del partit, Sebastià Sagreras, ha assegurat que és un acord d'investidura i que suposarà, a més, "igualar la normativa de les Illes a la resta de comunitats d'Espanya", algunes "presidides pel PSIB" (en altres, com Catalunya, les corregudes de toros estan prohibides).

La portaveu de Vox, Manuela Cañadas, ha defensat la iniciativa i ha insistit que prohibir als menors veure la matança de l'animal "va en contra dels principis d'igualtat i no discriminació". "Limita llibertats bàsiques", ha insistit. Ha defensat, també que "la tauromàquia forma part del patrimoni cultural immaterial d'Espanya de 2013". Així, ha afirmat que "permetre als joves entrar per veure aquestes corregudes és recuperar la llibertat que es tenia i els drets que els varen arrabassar".

Per part del PSIB, la vicepresidenta segona del Parlament, Mercedes Garrido, ha considerat que "els menors importen menys" al PP "del que importa a Marga Prohens la seva cadira". "Votarà en contra d'una regulació que va fer el mateix PP, perquè va considerar que havíem de protegir els menors d'un espectacle horrorós", ha assegurat. El portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, ha lamentat que els menors puguin anar "a veure una tortura a la plaça de toros": "La legislació protegia els menors d'un espectacle de tortura, de fang i de mort, simplement per ofrenar noves glòries a Espanya". "No valen vuit vots jugar amb la integritat moral dels menors en aquesta terra", ha criticat Apesteguia.

Recorren contra la iniciativa parlamentària a la Defensora de la Ciutadania de Palma

Per la seva banda, la Fundació Franz Weber ha explicat en una nota de premsa que han recorregut a la Defensora de la Ciutadania de Palma contra la iniciativa parlamentària, la qual, han advertit, vulnera els drets de la infància i l'adolescència. L'entitat ha demanat a l'organisme l'elaboració d'una recomanació o informe "que desmunti l'interès de la ultradreta, amb el suport del PP, perquè nins i adolescents puguin accedir de nou a contemplar la violència sobre animals".

També han assenyalat que la inexistència d'un Síndic de Greuges amb competència a les Illes dificulta l'acció de protecció de la ciutadania, per aquest motiu recorren a la Defensora de la Ciutadania "com a mesura de contenció".

stats