Migració
Política05/08/2024

El PP demana a Sánchez que assumeixi que s'ha consolidat una ruta migratòria a les Balears

Els populars insisteixen que les Illes no poden "assumir més repartiment de menors migrants"

PalmaCrida del PP perquè el govern espanyol assumeixi que "s'ha consolidat una ruta migratòria" irregular a les Illes i actuï en conseqüència. "No podem assumir més repartiment de menors migrants", ha defensat el portaveu del grup parlamentari popular, Sebastià Sagreras. El PP ha registrat una Proposició No de Llei al Parlament en què insta el president espanyol, Pedro Sánchez, a convocar "com més aviat millor" la Conferència de presidents per tractar la qüestió. També reclama que es tingui en compte "la realitat singular de les Illes i la impossibilitat d'assumir nous repartiments de menors migrants no acompanyats", perquè hi ha "una sobreocupació del 650% del servei d'atenció" a aquests menors. En el mateix sentit, insta l'executiu espanyol a "crear una línia específica de finançament perquè les comunitats puguin cobrir les despeses que suposa l'acollida dels menors migrants no acompanyats".

"Tenim els recursos i les instal·lacions saturades, al límit", ha expressat Sagreras. La iniciativa del PP també vol dur a votació de la Cambra el projecte de llei d'estrangeria de l'executiu de l'Estat, que els populars rebutgen perquè, asseguren, es vol "imposar sense cap mena de diàleg ni consens i sense atendre la situació específica de cada comunitat". El text també reclama al govern espanyol que estableixi "una política migratòria seriosa i responsable i canviar la seva política exterior, treballant amb els països d'origen, especialment amb Algèria, pels efectes de la ruptura de les seves relacions a les Illes". Es refereix a la suspensió per part d'Algèria, ara fa dos anys, de l'acord d'amistat i cooperació amb Espanya vigent des del 2002, a conseqüència de l'alineament de Sánchez amb el Marroc pel que fa al contenciós del Sàhara Occidental.

Cargando
No hay anuncios

En paral·lel, el PP vol instar la Moncloa a reforçar i ampliar la presència de forces i cossos de seguretat a les Illes "per fer front a l'arribada de pasteres", a més de reclamar-li "més control i defensa de les fronteres".