Cas Koldo

El PP denuncia que es va ocultar l'informe que apuntava que les mascaretes comprades eren defectuoses

El portaveu de la formació a la Comissió d'Investigació ha criticat que el Govern d'Armengol coneixia aquesta informació i que fins al maig del 2023 "no va dir absolutament res"

Sessió de la comissió d'investigació de les mascaretes del Parlament.
ARA Balears
03/06/2024
2 min

PalmaEl portaveu del PP a la Comissió d'Investigació sobre el cas Koldo al Parlament, José Luis Mateo, ha assegurant, durant la darrera jornada de compareixences, que "es pot concloure que es va ocultar una informació clau, que ho canviava tot", referint-se a l'informe del Centre Nacional de Mitjans de Protecció, que deia que les mascaretes comprades eren defectuoses, "a la Intervenció i a l'Oficina Anticorrupció, als Fons Europeus i a la UCO". "El Govern d'Armengol coneixia aquesta informació, que les mascaretes eren defectuoses, i fins al maig del 2023, acostant-se les eleccions autonòmiques, no va dir absolutament res, afavorint així a la trama", ha apuntat Mateo, qui ha afegit que "la sensació és que, si haguessin guanyat els comicis, mai haurien reclamat".

Segons ha explicat la formació en una nota de premsa, el portaveu ha criticat que l'Executiu anterior no va reclamar "en cap moment", sinó que ha estat el Govern actual qui ho ha fet "qui ha començat una segona reclamació, qui ha demanat la nul·litat d'aquestes actuacions i el que està personat a la causa penal que es duu a terme a l'Audiència Nacional i a la Fiscalia Europea".

Mateo també ha destacat "el treball incansable del Govern per restituir l'import total de la compra fallida, mentre uns altres dediquen els seus esforços a confondre la ciutadania i a dir mentides". "Aquests prop de quatre milions d'euros mai no s'haurien d'haver pagat a qui no tenia solvència tècnica ni econòmica ni objecte social adequat per contactar amb l'IB-Salut", ha remarcat.

Així mateix, ha insistit en el fet que "ha quedat clar que no es va facilitat cap informació sobre l'expedient en el traspàs de poders" i que "no existeix cap contacte entre el Govern actual i l'empresa de la trama". Per últim, el portaveu popular ha valorat positivament que, en els pròxims dies, l'expedient complet sigui remès al Consell Consultiu perquè es pronunciï sobre la seva nul·litat.

stats