Memòria democràtica
Política 27/06/2024

El PP de Formentera demana la dimissió de Le Senne per esquinçar la fotografia d'Aurora Picornell

Ha votat a favor d'una moció del PSOE, aprovada per unanimitat

ARA Balears
2 min
Moment en què el president del Parlament balear (Vox) estripa un cartell de dones assassinades pel franquisme durant el ple

PalmaEl ple del Consell de Formentera ha aprovat aquest dijous la moció de PSOE per demanar la dimissió immediata del president d'ultradreta del Parlament balear, Gabriel Le Senne, amb el suport de tots els grups, inclòs el Partit Popular, integrat en la coalició S’Unió. +

El president del Consell de Formentera, Llorenç Córdoba, que es va abstenir en la votació de la derogació de la Llei de memòria democràtica, també ha donat suport a la moció socialista, a la qual s'ha sumat Gent per Formentera "evidentment", ha dit la seva portaveu, Alejandra Ferrer.

La moció del PSIB-PSOE, aprovada per unanimitat, critica que Le Senne "va protagonitzar un acte insòlit i violent" durant la presa en consideració per la derogació de la Llei de memòria democràtica en arrencar "i destrossar" les fotos d'Aurora Picornell i les Roges del Molinar, afusellades pel franquisme, que tenien en els ordinadors les diputades socialistes Mercedes Garrido i Pilar Costa.

Per justificar el suport a la moció, el conseller de S’Unió, José Manuel Alcaraz, expresident del PP de Formentera, ha dit que el seu vot és favorable perquè s'havia arribat a un acord entre els grups polítics.

En la seva intervenció, el portaveu dels socialistes de Formentera, Rafa Ramírez, ha expressat la seva "tristesa profunda" per l'abstenció de Córdoba en el Parlament durant la derogació de la Llei de memòria democràtica. "Posar-se de perfil en això no representa Formentera", ha dit.

Sobre el seu vot d'abstenció, Córdoba ha justificat que encara que sabia que "la gent de Formentera hagués votat que no es derogaria la llei", va decidir abstenir-se per mostrar la seva indignació per "els signes, acusacions i insults" que "no es van veure" en les cambres i que es van fer entre Vox i el PSOE.

En resposta a aquesta declaració, Alejandra Ferrer ha dit a Córdoba que "no entén res" ni sap "quina és la seva feina", ja que va votar abstenció quan "sap que la gent i el poble votaria que no". "Impressionant, és el que em faltava per escoltar en un tema tan sensible com aquest", ha criticat Ferrer.

La petició de dimissió per part del PP de Formentera obre una escletxa entre els populars que, malgrat haver condemnat l'actuació de Le Senne, s'havien negat a demanar-ne la marxa. No ho ha fet la presidenta del Govern, Marga Prohens; ni el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés; ni el batle de Palma, Jaime Martínez.

stats