Parlament
Política 14/12/2023

El PP tomba l'aposta de Vox per eliminar les subvencions a CAEB, PIMEM, UGT i CCOO

L'extrema dreta defensa que els sindicats i les patronals es mantinguin només amb les quotes dels afiliats

2 min
Sergio Rodríguez (VOX) al Parlament

PalmaLa guerra entre el PP i Vox pels pressupostos continua. Les tensions en les negociacions per tirar endavant els comptes s'estan plasmant en els darrers dies a les comissions parlamentàries, que evidencien l'estira-i-arronsa entre les parts. Vox ha fet decaure amb la seva abstenció la meitat de l'articulat del projecte de pressupostos del Govern, i nombroses esmenes del PP. Els populars, per la seva banda, ja han tombat dues de les exigències més destacades dels seus socis: la partida dels 20 milions per aplicar la segregació lingüística (amb una abstenció) i quatre esmenes per eliminar les subvencions a les patronals CAEB i PIMEM i els sindicats CCOO i UGT, amb el vot en contra.

El valor conjunt d'aquestes ajudes ascendeix a 400.000 euros. L'extrema dreta reclamava eliminar-les i destinar els recusos a atenció a la discapacitat. La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha assegurat que "no és la postura del Govern ni la del PP" eliminar aquestes ajudes. Tot i això, ha remarcat que al llarg del cap de setmana hi va haver "intenses negociacions" amb Vox per desencallar els pressupostos, damunt els quals el passat dimarts el Govern havia donat per fet l'acord.

Durant la sessió en comissió, el portaveu adjunt de Vox, Sergio Rodríguez, ha defensat que consideren que els sindicats i les patronals "han de ser absolutament independents del poder polític" i, per tant, no poden rebre subvencions, tal com informa Europa Press. Al seu entendre, si "només poden subsistir gràcies a les ajudes que els atorga l'Estat", això els resta independència, perquè "hom no sempre pot mossegar la mà que li dona el menjar".

Tot i assegurar que respecta la funció de les patronals i els sindicats, Rodríguez ha dit que s'haurien de mantenir només amb les quotes que aporten els associats, "i si no poden mantenir munts de seus i fer les seves orgies de gambes, que no les facin". Una filosofia que, ha dit, "algun dia s'haurà d'estendre als partits", encara que Vox de moment no ha renunciat mai a les subvencions que rep de l'Estat perquè, assegura, això aniria en contra de la igualtat d'oportunitats envers la resta de formacions.

"Mai hem vist tantes esmenes rebutjades del Govern"

El portaveu del PSIB al Parlament, Iago Negueruela, ha assegurat que "en vuit anys mai es va votar en contra de l'articular" del projecte de pressupostos: "Mai hem vist tantes esmenes rebutjades del partit del Govern". En aquest sentit, ha considerat que la situació que es viu a les comissions "no és normal", i ha instat el PP a negociar amb altres partits. El socialista ha estat acompanyat per la portaveu del partit a l'Ajuntament de Palma, Rosario Sánchez, que ha censurat que Vox tingui "segrestats" els pressupostos i que, a més, les inversions en Palma "no arribin al 16%" del projecte de pressupostos.

stats