El PP valencià assegura que ja ha demanat perdó
Bonig afirma que el partit, pendent de 12 judicis, aposta per la “tolerància zero”
BarcelonaDesprés d’un dia d’absolut silenci, el PP valencià va valorar ahir per primer cop la confessió del cap de la trama Gürtel. Francisco Correa va obrir la caixa dels trons aquesta setmana en assenyalar l’expresident Francisco Camps com la peça que va enllestir l’engranatge de la xarxa corrupta al País Valencià, en un escrit a la Fiscalia Anticorrupció. La líder del PP valencià, Isabel Bonig, va sortir al pas de totes les acusacions i va defensar l’honor de la seva formació, adduint que el PP ja va demanar “perdó al congrés regional de l’abril” del 2017 i apel·lant a la necessitat de “respectar la presumpció d’innocència”.
Bonig va aprofitar un acte a Castelló per atacar de manera punyent els rivals polítics i defensar a ultrança el seu partit, que afronta 12 judicis per corrupció en els pròxims 2 anys. La dirigent popular va afirmar que la seva formació sempre ha practicat la “tolerància zero” davant els abusos i va defensar que a Espanya “funciona l’estat de dret i els casos de presumpta corrupció són als tribunals”. “Correspon als jutges, als fiscals i a les defenses establir la innocència o la culpabilitat, i si són culpables, que tot el pes de la llei recaigui sobre ells i compleixin les penes”, va afirmar.
Bonig ho deia després que el PSPV afirmés que calia il·legalitzar el PP pels seus casos de corrupció, Bonig va marcar el seu perfil més contundent i va contestar que “sorprèn que ho digui la senyora Ana Barceló [diputada socialista a les Corts Valencianes], que pertany a l’únic partit condemnat en ferm per finançament il·legal”, va dir en relació al cas Filesa.
“Estem mirant cap al futur”
En tot moment, la líder dels conservadors valencians va rebutjar valorar explícitament la confessió de Francisco Correa, en què admet el finançament il·legal de les campanyes electorals del 2007 i 2008 i els abonaments a l’empresa Orange Market mitjançant factures legals, pagaments en B o factures fictícies que van ser pagades per empresaris tot i que no s’hagués fet cap servei. Bonig va adduir que en el seu partit no valoren “les estratègies processals”, i va defensar: “[Els populars] Estem mirant cap al futur”.
Tot i les seves paraules, el passat podria tornar a aparèixer en el futur polític de Bonig, que podria ser imputada, juntament amb l’exvicepresident José Císcar, com a corresponsable de la compra de Valmor per part de l’antic govern valencià. És l’empresa que gestionava el circuit de Fórmula 1 i que l’executiu d’Alberto Fabra va adquirir per un euro, assumint un deute de 30 milions. Un altre cas que podria posar a prova Bonig seria el que investiga Císcar per la contractació de l’actual diputada Beatriz Gascó a l’empresa pública Ciegsa, i que s’hauria produït tot i el presumpte absentisme laboral de l’exdirectora general de Política Lingüística.