Parlament
Política 11/06/2024

El PP vota en contra d'una iniciativa per regular l'entrada de cotxes a Mallorca

Els populars argumenten que no hi ha dades objectives

ARA Balears
2 min
L’entrada a Sóller, plena de cotxes, un dia qualsevol de la temporada turística.

PalmaEl ple del Parlament ha rebutjat aquest dimarts, amb els vots en contra del PP i Vox, prendre en consideració una Proposició de Llei de MÉS per Mallorca per regular i limitar l'entrada de vehicles a Mallorca. La iniciativa proposava que el Consell de Mallorca limitàs no només els vehicles a l'illa, sinó també la circulació a les vies públiques de determinats vehicles en funció de criteris mediambientals. El diputat de MÉS per Mallorca Ferran Rosa ha defensat que aquesta iniciativa serviria per completar les competències del Consell de Mallorca i atorgaria la potestat de posar un sostre. "No és obligatori, va de tenir eines", ha dit.

Malgrat això, el PP ha votat en contra de la proposició i ha argumentat que es mesclen debats diferents: d'una banda, que el Consell estigui legitimat per posar límits i, per l'altra, quins límits s'han de posar. "Ens fan perdre el temps", ha lamentat Rosa, a més d'assegurar que la seva iniciativa és gairebé la mateixa que la Proposició de Llei per regular l'entrada de vehicles a Eivissa que sí que va ser presa en consideració pel Parlament.

El PP ha criticat que la iniciativa dels ecosobiranistes no està avalada per dades objectives. La diputada popular Marga Pocoví ha assenyalat que el PP està "totalment d'acord" amb la finalitat de la proposició, però no amb les mesures que, a parer seu, "no tenen cap fonament que les avali". Pocoví ha destacat que el Consell de Mallorca treballa "per donar solució a les dificultats de mobilitat que existeixen a Mallorca en determinats moments de l'any" i ha remarcat que la institució insular ha encarregat un estudi de càrrega que li permetrà prendre solucions "valentes". La diputada popular també ha indicat que potenciar el transport públic és una acció "primordial". El PSIB, Unides Podem i Més per Menorca han donat suport a la iniciativa i han defensat la necessitat de posar límits.

stats