Ajuntament de Palma
Política 04/07/2024

PP i Vox abandonen la reunió del Pacte per la Inclusió Social per no parlar de desnonaments i migració

Els partits d'esquerra consideren que ambdós partits ja venien amb la predisposició de partir

ARA Balears
1 min
La façana de Cort.

PalmaEl PP i Vox han abandonat la reunió del Pacte per la Inclusió Social, on es reuneixen tots els partits i la Xarxa per la Inclusió Social-EAPN Illes Balears periòdicament. Durant la trobada, estava previst seguir l'ordre del dia que incloïa abordar qüestions com ara el tancament de l'Oficina Antidesnonaments, l'empadronament de persones migrades i la posada en marxa d'una campanya contra els discursos d'odi i l'aporofòbia. Davant això, la coordinadora de Serveis Socials, Patricia Pizá, i la regidora de la formació ultra Gabi Duran han expressat oposició a debatre els punts prevists en l'ordre del dia proposat per EAPN.

Seguidament, els regidors del PP i Vox han abandonat la sala amb l'argument que les qüestions que s'hi havien de parlar "ja s'havien aprovat en el ple amb anterioritat". Després d'un encreuament de retrets entre uns i altres, la trobada ha conclòs amb la sortida de les representants del PP i Vox. Ambdós partits argumentaven que aquestes qüestions que s'havien de debatre ja havien estat aprovades en el ple, un fet que, segons l'esquerra, ja havien acordat fer amb anterioritat a la trobada.

"Han començat dient que no els semblava bé l'ordre del dia i han avisat que abandonarien la reunió", ha lamentat el regidor de MÉS per Palma Miquel Àngel Contreras. Segons Contreras, "amb aquesta actitud el PP posa en perill el Pacte per la Inclusió Social, a més d'anar contra la filosofia del pacte". "Una vegada més demostren que les seves polítiques van en contra de les persones més vulnerables", ha criticat.

stats