Tortura animal
Política28/10/2024

El PP i Vox acorden que els menors vagin als toros

El Parlament aprovarà aquest dimarts una modificació de la Llei de protecció animal

PalmaEl PP i Vox han acordat modificar la Llei de protecció animal per permetre que els menors d'edat puguin anar a les corregudes de bous acompanyats d'un adult. Aquesta iniciativa tirarà endavant en el ple d'aquest dimarts, segons han explicat els portaveus de la dreta, Sebastià Sagreras, i de l'extrema dreta, Maria José Verdú, a les rodes de premsa prèvies a la sessió plenària. "El PP va presentar l'esmena perquè els menors poguessin anar acompanyats dels seus pares, i Vox l'ha acceptada", ha indicat Sagreras.

Fa mesos que aquesta modificació està sobre la taula. La iniciativa va iniciar la tramitació el juny i ara està a punt d'entrar en vigor. La Llei 1/1992 de protecció dels animals que viuen en l'entorn humà prohibia l'entrada a les corregudes als menors de 16 anys. La norma es va aprovar amb el consens de tots els grups. El 2017 (amb la Llei 9/2017), aquesta prohibició es va ampliar dels 16 als 18 anys, i ara el PP i Vox la suprimeixen, en compliment del seu acord de governabilitat, i a instàncies de l'extrema dreta.

Cargando
No hay anuncios

El PP ha justificat la decisió de permetre l'entrada de menors a un espectacle on es torturen els toros fins a la mort amb l'argument que, d'aquesta manera, la normativa de les Balears s'iguala a la de la resta de comunitats.

Cargando
No hay anuncios

Aquesta no és la primera passa que el PP i Vox fan a favor dels toros. El setembre de 2023, només uns mesos després que Jaime Martínez iniciàs etapa al capdavant de Cort, la dreta i l'extrema dreta varen aprovar que Palma deixàs de ser ciutat antitaurina.

Cargando
No hay anuncios