Política 12/06/2023

El PP reclama a Vox que "deixi governar", i assegura que "no hi ha línies vermelles"

"Les negociacions van per bon camí, són discretes amb la intenció que arribem a un acord aquesta setmana", ha afirmat el popular Antoni Costa

2 min
El popular Antoni Costa aquest dilluns

PalmaDesprés d'una setmana sense grans avenços en les negociacions per investir Marga Prohens, el PP comença la setmana amb la intenció que al llarg d'aquests dies s'arribi a un acord. "Les negociacions van per bon camí", ha afirmat aquest dilluns el popular Antoni Costa, després de recollir les credencials de diputat.

Tot i que el partit assegura que "no hi ha línies vermelles prèvies", governar en solitari és una qüestió "absolutament essencial". "Els ciutadans ens han donat un mandat en forma de 26 diputats; l'esquerra junta en té 25. El PP està negociant l'abstenció, el que pretenem és que ens deixin governar", ha assenyalat.

La primera reunió bilateral per començar a negociar es va trencar la setmana passada per part de Vox perquè Prohens no en formava part. Des del PP titllen aquest fet com a "anecdòtic". "La candidata a la investidura no sol participar en les negocacions per a la seva investidura. Però aquest no serà un problema amb ells. Si ho és, el resolem en deu minuts", ha comentat Costa en declaracions als mitjans. Per ara, segons ha assenyalat el candidat de Vox, Jorge Campos, no hi ha una data per a la pròxima reunió.

Tots els diputats de l'extrema dreta han acudit a recollir els actes: sis per Mallorca, un per Menorca (el coordinador insular, Xisco Cardona) i un per Eivissa (la presidenta del partit a les Illes, Patricia de las Heras). "És un èxit rotund, el recolzament massiu dels ciutadans es veurà recompensat", ha indicat Campos. De fet, les Balears són, per darrere la Regió de Múrcia, la comunitat autònoma on Vox va tenir un major nombre de vots (13,9%), i Palma la capital de província amb més paperetes de l'extrema dreta (20,5%). Campos ha reiterat que el seu model és el de Castella i Lleó, és a dir, entrar al govern: "Els vots no les regalarem".

Sáenz de San Pedro i Campos conversant en el Parlament

Fins al moment, en la primera trobada oficial entre tots els futurs diputats del PP i Vox aquest dilluns en el Parlament, hi ha hagut complicitat, rialles i primeres preses de contacte. Especialment, entre el número dos de la candidatura del PP, Álex Sáenz de San Pedro, i el mateix Campos. Ni Marga Prohens ni la secretària general del PP, Sandra Fernández, han acudit a la Cambra. Els quatre representants de MÉS per Mallorca (Lluís Apesteguia, Maria Ramon, Ferran Rosa i Marta Carrió) sí que hi han assistit, tot i que del PSIB només han fet acte de presència el número 6 de la llista per Mallorca i cap de gabinet de Francina Armengol, Quim Torres, i el secretari d'Organització del partit, Cosme Bonet.

Els quatre diputats de MÉS per Mallorca arribant al Parlament
stats