Litigis
Política12/08/2024

Prohens acusa Sánchez d'"amenaçar" la sortida de 4.000 habitatges a preus limitats

La presidenta creu que el govern espanyol posa "bastons a les rodes a les solucions"

ARA BALEARS

PalmaLa presidenta de les Illes, Marga Prohens, ha carregat aquest dilluns contra el cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, després que el govern espanyol hagi qüestionat la constitucionalitat de la Llei d'habitatge del Govern. "Sánchez amenaça la sortida de 4.000 habitatges a preus limitats a les Balears", ha dit Prohens en una publicació a xarxes, després que el Ministeri de Política Territorial i Memòria Democràtica ha enviat un informe en què qüestiona que els canvis que planteja la llei no es facin mitjançant el planejament urbanístic de cada ajuntament.

"Després de les bones paraules, arriben els fets i no es corresponen", ha manifestat Prohens, després que el govern de l'Estat hagi instat el Govern a negociar la normativa. "Posar bastons a les rodes a les solucions que estam donant per fer front i canviar el rumb del principal problema de les Balears, com és l'habitatge, suposa una irresponsabilitat del govern", ha continuat la presidenta.

Cargando
No hay anuncios

El portaveu del grup parlamentari del PP, Sebastià Sagreras, s'ha expressat en els mateixos termes i ha considerat "irresponsable" complicar que surtin al mercat "habitatges a preus assequibles". En el mateix sentit, ha remarcat que, amb aquesta amenaça, el dirigent estatal també està perjudicant ajuntaments del PSOE com Inca, Pollença o Maó , que han decidit aplicar el Decret d'emergència habitacional aprovat pel PP. Per tant, ha reclamat al PSIB que no es posi de perfil i defensi la norma.