El retorn de Carles Puigdemont
Política 08/08/2024

Prohens acusa Sánchez de "permetre que Puigdemont humiliï l'Estat"

El PSIB evita valorar l'arribada de l'expresident a Catalunya

A.M.
2 min
Marga Prohens.

PalmaLa presidenta del Govern, Marga Prohens, ha carregat aquest dijous contra el president espanyol, Pedro Sánchez, a qui ha responsabilitzat del retorn de l'expresident Carles Puigdemont a Catalunya. "Sánchez torna a permetre que Puigdemont humiliï l'Estat davant la mirada de tothom", ha denunciat la cap de l'Executiu balear, que ha insistit que "aquest espectacle era evitable". Prohens ha insistit en el fet que "les resolucions judicials hi són per complir-se": "La justícia ha de ser igual per a tothom".

Amb aquestes paraules, la presidenta s'ha afegit a les crítiques del líder estatal del PP, Alberto Núñez Feijóo, que ha assegurat que "Puidemont pretenia treure Catalunya de l'Estat i al final Sánchez ha tret l'Estat de Catalunya". "La indignitat és del govern, però no d'Espanya ni dels espanyols", ha insistit: "Recuperarem tot el que ens estan prenent". La secretària general del PP, Cuca Gamarra, també ha qualificat Sánchez de "responsable últim" del succeït, i ha denunciat que el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) no ha vigilat el líder de Junts perquè el cap de l'executiu "així ho ha volgut" i que, per contra, se li ha posat "una catifa vermella amb les sigles del PSOE".

De la mateixa manera, el vicepresident i portaveu del Govern, Antoni Costa, ha considerat que Espanya ha caigut en un "ridícul internacional". "El pròfug de la justícia Carles Puigdemont ha estat capaç de ser a Barcelona i tornar a escapar de la justícia", ha lamentat: "Pedro Sánchez ha provocat aquest ridícul històric".

El PSIB evita parlar de Puigdemont

Per la seva banda, el portaveu del PSIB, Iago Negueruela, ha evitat pronunciar-se sobre Puigdemont i s'ha limitat a valorar el debat d'investidura del líder del PSC, Salvador Illa, que arriba a la presidència gràcies a un acord amb ERC i els comuns. "Gran discurs d'investidura de Salvador Illa", ha assegurat Negueruela, que ha destacat l'èmfasi del socialista català en "governar amb i per a tothom, actuar sobre els problemes reals de les persones i tornar a Catalunya l'avantguarda del progrés".

"Llibertat, amnistia i autodeterminació dels pobles", ha dit el portaveu de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia. "Potser el que més emprenya és donar aquest gust a un personatge tan fosc i mediocre com Llarena", ha remarcat per la seva banda el portaveu de Més per Menorca, Josep Castells, en referència al magistrat Pablo Llarena, que va dictar l'ordre de detenció contra Puigdemont.

stats