Polèmica
Política 16/05/2024

Prohens sobre la polèmica amb l'hostatgeria de Lluc: "La llei és igual per a tots"

La presidenta vol afrontar la saturació turística "amb dades, no percepcions"

ARA Balears
2 min
El Santuari de Lluc, en una imatge aèria

PalmaLa presidenta del Govern de les Illes Balears, Marga Prohens, ha demanat "respecte" per l'expedient obert a l'hostatgeria de Lluc per funcionar com a establiment turístic sense tenir cap mena de permís ni llicència. En aquest sentit, la popular ha destacat que "la llei és igual per a tots" i ha explicat que el santuari tindrà ara un període de temps ja detallat per presentar les al·legacions que considerin oportunes.

Pel que fa al cas en concret, Prohens ha assegurat que no és "res nou", ja que el 2022 l'antic govern del Consell de Mallorca ja va rebre una denúncia, però per causes que es desconeixen "no es va iniciar cap procediment". A més, la presidenta ha explicat que ella "desconeixia" que funcionàs com a hotel i ha remarcat que no pot explicar res sobre el cas, "perquè és secret".

"Els tècnics del Consell de Mallorca estan fent feina i confiam en la seva professionalitat, no podem fer res més que esperar que es resolgui", ha destacat Prohens durant l'ofrena floral a la Mare de Déu de Lluc.

Prohens lluitarà contra la saturació turística "amb dades, no amb percepcions"

En la visita a Lluc, la presidenta balear ha explicat que vol fer front als problemes de saturació turística que es viuen a les Illes Balears "amb dades" i "no amb percepcions com volen fer altres partits". A més, ha detallat que per tal de tenir una visió real del problema, durant l'estiu el Govern motoritzarà la situació de carreteres i dels principals punts d'atracció turística.

A més, també crearà una mesa de diàleg amb el sector turístic, agents socials i totes les forces polítiques per pactar-hi mesures restrictives que frenin la congestió que genera l'afluència massiva de visitants a l'Arxipèlag.

stats