Presidenta del Govern

Prohens, sobre la massificació: "Només hem de decréixer en oferta il·legal"

"Hem de treballar per créixer en valor i créixer en una oferta que torni a generar benestar per als residents"

Marga Prohens.
ARA Balears
08/07/2024
2 min

PalmaLa presidenta del Govern, Marga Prohens, que ha estat entrevistada en el programa Al Dia d'IB3 Ràdio, ha explicat que quan ella parla de decréixer es refereix a "decréixer en oferta il·legal" i treballar per "créixer en valor i créixer en una oferta que torni a generar benestar per als residents". Així, ha dit que l'oferta il·legal està estesa en tots els àmbits turístics, no només en els allotjaments il·legals, sinó que "també hi és en mobilitat, amb els taxis pirates, en l'oci amb les festes il·legals o en les excursions amb els guies turístics il·legals". "Es parla de rècords de turistes, de despesa... però això no es tradueix en l'augment de la renda per càpita o en la rendibilitat de les Illes, i és en el que hem de fer feina", ha dit, perquè, ha afegit, tot seguit, "els turistes són i sempre seran benvinguts a les Illes".

Respecte de la manifestació del 21 de juliol contra la saturació turística, Prohens ha fet valdre que abans el turisme "era d'elits" i que ara s'hi ha arribat a una democratització i "això és bo". "Quan jo parl de saturació em referesc a saturació en moments i llocs determinats, no a tot arreu", ha dit. Segons ha afirmat, aquesta sensació també té a veure amb la manca d'inversió en infraestructures. A més, ha dit que Palma ha crescut en 20.000 habitants en els darrers quatre anys i "s'hauria de plantejar si el creixement poblacional és sostenible".

En l'entrevista, en la qual ha fet balanç del primer any de legislatura, ha explicat que ha estat un primer any "intens", perquè la feina exigeix una dedicació "24 hores, set dies a la setmana" i, també, per la relació amb Vox que "sense dubte", també, és "intensa". "Tant Vox com el PP hem demostrat que som dos partits diferents", ha dit. En aquest sentit, ha afegit que en molts de moments no hi estan d'acord, però sí en allò que "és essencial, com el pacte de legislatura". "Hem aprovat més del 50% del programa de Govern, dels compromisos i bona part de l'acord de legislatura", ha assegurat Prohens, per després recriminar que "al govern central, en un any de legislatura, només han aprovat la Llei d'amnistia".

stats