Palma
Política04/10/2022

Les obres de l'Ajuntament de Palma ja costen entorn d'un 20% més que l'any passat

El preu del carril bici de Son Sardina augmenta la meitat a causa de la pujada de preus dels materials i la inflació per la guerra d'Ucraïna

Patrícia Segura

Palma"La inflació haurà provocat un increment d'un 20% en els costos que teníem fa un any", ha dit aquest dimarts la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, durant la presentació de la modificació del crèdit del projecte del carril bici entre el camí de Passatemps i la carretera de Valldemossa. El cost d'aquest projecte al barri de Son Sardina ha augmentat un 50%, de 315.000 euros a 472.600 euros. Els plecs, aprovats la legislatura passada, van quedar deserts, perquè no va haver-hi cap empresa que pogués assumir-ho. Ara, la inflació ha obligat l'Ajuntament a fer-hi modificacions "per l'increment de matèries primeres i el cost del transport dels materials que no es troben a l'illa".

El projecte convertirà un tram de carretera en un passeig segur que unirà l'entrada del poble de Son Sardina amb la carretera de Valldemossa. Es canviaran l'enllumenat adaptat i la pavimentació per a la creació d'un passeig per a vianants. "Aquest és només un exemple del que ens espera. Els preus no han deixat de pujar des de principi d'enguany a causa dels efectes de la guerra d'Ucraïna", ha dit Truyol.

Cargando
No hay anuncios

Es tracta d'una reivindicació històrica dels veïns de la zona. L’expedient d’aquest projecte s’ha modificat per "fer-lo viable i ajustar-lo per actualitzar de manera completa els preus unitaris, ja que es considera que han quedat desfasats a causa de l’encariment que s’ha produït els darrers mesos pels problemes de logística i subministrament derivats de la pandèmia i per l’actual situació de crisi energètica".

Cargando
No hay anuncios

Contracte de sis mesos

Amb la modificació, s'ha aprofitat per incloure altres millores, com són els nous passos de vianants elevats i la canalització per soterrar el cablatge de baixa tensió que discorre pel costat del nou carril bici. A més, hi haurà tres passos de vianants a major nivell per augmentar la seguretat, perquè obligarà els vehicles a reduir la velocitat. També, ha avançat que el projecte està pendent d'adjudicació. El contracte té un termini de sis mesos, i s'espera que pugui estar acabat a mitjan any que ve.