PSIB
Política 30/08/2024

El PSIB considera un "malbaratament de doblers" destinar un milió d'euros al pla de lliure elecció de llengua

Per a Negueruela, la partida de 20 milions d'euros, destinada inicialment al pla, s'hauria d'emprar per a realitzar obres educatives i "millores reals"

ARA Balears
1 min
El portaveu del PSIB, Iago Negueruela

PalmaEl PSIB ha considerat que destinar un milió d'euros al pla pilot de lliure elecció de llengua és "malbaratar" doblers públics. En declaracions als mitjans aquest divendres, el portaveu de la formació, Iago Negueruela, ha donat les gràcies a la comunitat educativa que, al seu parer, ha estat "a l'altura" i és "qui ha aturat aquest pla".

Així mateix, ha considerat que la ciutadania va donar "una resposta clara" que no volia la implementació del pla i que, en conseqüència, el PP "hauria de parar-lo i no permetre aquest malbaratament". "No té cap sentit el començament de la segregació lingüística a les nostres illes", ha afegit.

Per a Negueruela, la partida de 20 milions d'euros, destinada inicialment al pla, s'hauria d'emprar per a realitzar obres educatives i "millores reals" en educació. D'altra banda, ha criticat que per al PP fa uns anys l'inici de curs "es basava en el nombre de barracons i ara són aules modulars" que, segons el socialista, són "impecables" per al conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera. Sobre aquesta qüestió, ha apuntat que si els 20 milions d'euros s'haguessin destinat l'any passat a realitzar millores en les infraestructures ara "no hi hauria aquesta situació". "Van aturar aquestes millores per tenir una reserva de Vox", ha conclòs.

stats