Macrogranges
Política 10/09/2024

El PSIB demana al Govern una moratòria de dos anys en l'autorització de macrogranges

La formació ha presentat iniciatives contra el projecte de Sineu al Parlament, al Consell de Mallorca i a ajuntaments del Pla

ARA Balears
2 min
Imatge virtual de les noves construccions per acollir 750.000 gallines

PalmaEl PSIB ha demanat al Govern que en un termini de dos anys suspengui les autoritzacions i llicències per projecte de macrogranges a les Balears. Els socialistes han considerat que el projecte de macrogranja de gallines que es pretén instal·lar a Sineu representa "infinitud de problemes" i, en conseqüència, han presentat iniciatives en contra tant al Parlament com al Consell de Mallorca i a ajuntaments del Pla. D'aquesta manera, han registrat una esmena al Decret llei de simplificació administrativa que proposa afegir un punt que suspengui la implantació de noves autoritzacions i llicències per noves explotacions ramaderes intensives, segons ha recollit Europa Press.

De la mateixa manera, insta el Govern a analitzar el compliment i l'adequació de les explotacions ramaderes intensives de dimensions industrials actualment en funcionament. "Demanam al Govern que redacti i aprovi un pla específic de macrogranges a les Balears", ha assenyalat el portaveu adjunt de la formació al Parlament, Marc Pons, qui ha sol·licitat al PP que voti a favor de l'esmena i que "no miri cap a un altre costat".

En aquesta línia, ha criticat que el conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, "no es pot amagar darrere un informe", en relació amb les declaracions d'aquest dimarts del conseller, qui ha apuntat que "no es farà res" que no compleixi la Llei agrària balear i s'ha remès als dos informes desfavorables del seu departament contra la macrogranja de gallines a Sineu.

Per la seva banda, la portaveu del PSIB al Consell, Catalina Cladera, ha exposat que la formació presentarà una moció al pròxim ple del Consell, que s'estendrà als ajuntaments del Pla. Concretament, la iniciativa demana que la institució insular es manifesti de manera "clara i contundent" en contra del projecte a Sineu.

Així mateix, insta el Govern a aplicar una moratòria de dos anys, i al Consell a modificar el Pla Territorial de Mallorca per incorporar la prohibició de macrogranges a tota l'illa. A més, Cladera ha carregat contra el president insular, Llorenç Galmés, en considerar que està "desaparegut" i que "es posa de perfil".

stats