Mobilitat
Política 27/09/2024

El PSIB du al Senat una iniciativa per defensar la continuïtat del tramvia de Palma i acabar amb la saturació a les carreteres

El portaveu de la formació a Cort, Xisco Ducrós, ha criticat que la ciutat està saturada i que "expulsa el resident"

ARA Balears
1 min
José Hila i Francesc Ducrós en roda de premsa.

PalmaEl senador autonòmic del PSIB, José Hila, defensarà al Senat una iniciativa per demanar al govern espanyol que mantingui el suport i el finançament al projecte del tramvia de Palma. Segons ha recollit Europa Press, es tracta d'una moció que ha sol·licitat el portaveu de la formació a Cort, Xisco Ducrós, per acabar amb la saturació a les carreteres i carrers de Ciutat. "Palma és una ciutat saturada, una ciutat que expulsa el resident, una ciutat incòmoda que viu en un embús constant", ha afirmat.

Ducrós ha lamentat que Palma hagi viscut un estiu en què s'ha demostrat que les polítiques de mobilitat de l'actual equip de govern desemboquen en el col·lapse. "Ni un euro per a nous busos, zero carrils bici... Només han proposat ampliar els carrils en les principals vies d'accés perquè es continuïn omplint de vehicles", ha criticat.

D'aquesta manera, els socialistes s'han mostrat contraris a iniciatives que potenciïn l'ús del cotxe i han reclamat que s'aposti pel transport públic i d'alta capacitat com el tramvia, que comptaria amb finançament estatal i que ja té el projecte redactat. Per la seva banda, Hila ha remarcat que el tramvia "no hauria de tenir color polític". "No és un projecte socialista, és un projecte per millorar Palma", ha defensat, i ha qualificat d'"error" renunciar a 185 milions d'euros per al seu finançament.

stats