Parlament
Política 09/07/2024

El PSIB al Govern sobre els MENA: “Serà Prohens tan racista i xenòfoba com li ho demana Vox?”

Els socialistes exigeixen al Govern que es posicioni sobre la rebuda de menors a les Illes

ARA Balears
2 min
La presidenta del Govern, Marga Prohens, en roda de premsa

PalmaEl PSIB ha exigit al Govern aquest dimarts que es posicioni públicament sobre l'arribada de menors no acompanyats a les Illes. Vox ha exigit a tots els governs autonòmics del PP que no acceptin el repartiment d'aquests joves, que arriben principalment a les Illes Canàries, a totes les comunitats, tal com Coalició Canària va pactar amb el PSOE durant les negociacions d'investidura al Congrés. Fins al punt que el líder estatal de Vox, Santiago Abascal, ha amenaçat de trencar totes les coalicions de Govern amb els populars si ho fan. El diputat del PSIB, Omar Lamin, ha reclamat a la presidenta Marga Prohens un posicionament, i s'ha demanat si "serà tan racista i xenòfoba com li ho demana Vox".

El socialista ha reclamat "responsabilitat" a la presidenta i ha insistit que "si el PP necessita" el suport del PSIB, s'hi asseuran posant com a "límit" un "cordó sanitari a la ultradreta", tal com informa Europa Press. Abascal va advertir dilluns el líder estatal del PP, Alberto Núñez Feijóo, que pacti amb Pedro Sánchez "els governs autonòmics" que actualment les dues formacions comparteixen si pacta amb el PSOE el repartiment de menors migrants a Madrid.

Per la seva banda, Feijóo ha confirmat que pactarà el repartiment de menors no acompanyats amb el govern espanyol "sempre" que les comunitats autònomes tinguin capacitat per rebre'ls. "Ningú no pot donar el que no té", va assegurar. El pròxim dimecres, de fet, tenen la primera reunió per veure "com s'aborda el problema".

Pel que fa a les Illes, fonts de Vox a les Balears expliquen que desconeixen si l'amenaça d'Abascal també inclou les Illes, perquè aquí Vox no governa, sinó que dona suport extern al Govern. Les mateixes fonts apunten que no han rebut cap instrucció de la direcció estatal del partit, ni tampoc han contactat encara amb el PP de les Illes per abordar la qüestió.

stats