Memòria històrica
Política14/10/2024

Cañadas (Vox): "L'oficina lingüística no es va fer l'any passat a petició del PP"

El Govern cerca suports per aprovar el sostre de despesa

ARA Balears
i ARA Balears

PalmaVox ha tornat a posar damunt la taula la posada en marxa de l'oficina lingüística i el pin parental a canvi del seu suport als pressupostos. "Hi ha coses a revertir, com l'oficina lingüística i el pin parental", ha assegurat aquest dilluns la portaveu del grup parlamentari, Manuela Cañadas. Malgrat que l'oficina es va pressupostar l'any passat per 750.000 euros, mai no va entrar en funcionament. "No es va posar en marxa a petició del PP", ha assegurat Cañadas. La diputada ha insistit que, tot i això, Vox a les Balears "va aguantar", però després la direcció estatal de Vox va decidir trencar l'acord de governabilitat.

Cañadas ha fet aquestes declaracions en el marc de la ronda de reunions que manté el vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Antoni Costa, per afermar suports per al sostre de despesa. El projecte de llei es va aprovar el passat divendres durant el Consell de Govern i ara es troba en fase de tramitació parlamentària.

Cargando
No hay anuncios

"Volem donar suport al sostre de despesa"

Cañadas ha insistit que mantenen "molt bona relació" amb el PP i espera que "continuï". "Volem donar suport al sostre de despesa, però exigir que el nostre programa es compleixi", ha remarcat. La portaveu de Vox ha insistit que, malgrat que es negocien "cosetes", hi ha "bona voluntat a ambdues parts" per trobar un acord.

Cargando
No hay anuncios

Per la seva banda, el portaveu del PSIB al Parlament, Iago Negueruela, ha ofert una opció de diàleg al PP. Els ha dit que si s'abstenen a l'esmena a la totalitat presentada per l'oposició a la reforma de Vox per derogar la Llei de memòria democràtica, els socialistes estaran disposats a parlar per abstenir-se a l'aprovació del sostre de despesa.

Cargando
No hay anuncios

El portaveu de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, ha advertit el Govern que, si el seu objectiu és aprovar els pressupostos amb Vox, no pot comptar amb MÉS per al sostre de despesa. "No pot comptar ni amb el vot ni amb l'abstenció de MÉS si això no canvia", apunta en declaracions a l'ARA Balears. "Si som al camí del consens, podem negociar", assegura.