28-M
Política17/04/2023

El PSIB i Podem celebren la notícia sobre els habitatges de la Sareb i MÉS lamenta que "arribi tard"

Negueruela sosté que "amb un govern de dretes aquesta mesura no hauria estat possible"

ARA Balears

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha aplaudit l'anunci realitzat pel govern espanyol sobre la mobilització de 50.000 habitatges de la Sareb per al lloguer assequible de joves i famílies. "Era una demanda de les Balears", ha ressaltat la líder de l'Executiu autonòmic. A través del seu perfil de Twitter, la presidenta ha reiterat aquest dilluns que destinar a habitatge social tots els pisos possibles de la Sareb era una reclamació de les Illes. "Les cases són per viure-hi i ara més habitatges a les Illes compliran amb la seva funció social", ha afegit.

Per finalitzar la seva publicació, Armengol ha reivindicat "habitatge digne a preu assequible per a més famílies". Cal recordar que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar diumenge la iniciativa, que previsiblement serà aprovada aquest dimarts en el Consell de Ministres.

Cargando
No hay anuncios

Per la seva banda, la candidata de Podem a la batlia de Palma, Lucía Muñoz, ha celebrat igualment la iniciativa i ha interpel·lat Armengol i el batle de Palma, José Hila, a sumar-se a altres propostes de la seva formació, com ara la limitació de compra d'habitatge a no residents. "No ens conformam que es posin una part dels habitatges de la Sareb com a lloguer assequible, volem que s'hi posin tots", ha manifestat la candidata aquest dilluns en roda de premsa, reivindicant aquesta nova decisió del govern espanyol.

Des de MÉS per Mallorca, el candidat al Consell, Jaume Alzamora, ha lamentat que la proposta "arribi tard". "Les imitacions sempre s'acaben demostrant que són una mala còpia de l'original", ha piulat Alzamora a través de Twitter. En aquest sentit, ha recordat que fa més d'un any que la seva formació ho va plantejar en el Parlament. "De fet, la Sareb s'ha desprès dels seus millors actius, tot sense oblidar el que encara ens deuen els bancs", ha finalitzat.

Cargando
No hay anuncios

"No hauria estat possible amb un govern de dretes"

El portaveu del Govern, Iago Negueruela, també ha celebrat la notícia aquest dilluns en la roda de premsa posterior al Consell de Govern. "No hauria estat possible amb un govern de dretes", ha afirmat. Negueruela ha recordat que l'exconseller d'Habitatge Marc Pons ja reclamava aquesta mobilització d'habitatges quan a l'Estat governava el PP. "Ens hauria agradat que aquestes mesures haguessin arribat abans, però ens sembla bé que sigui un govern progressista qui ho impulsi. L'alineació s'ha fet ara perquè hi ha dos governs progressistes", ha apuntat.

Cargando
No hay anuncios

A més, el portaveu de l'Executiu ha posat en relleu que "el més important" és que els habitatges es posaran a disposició de famílies i joves en règim de lloguer assequible. "Si és necessari, farem els esforços que facin falta per reformar els habitatges que es mobilitzin a les Balears", ha assenyalat.