Turisme
Política22/07/2024

El PSIB proposa 15 mesures "urgents" com a resposta a la manifestació històrica

Negueruela critica que mentre "la gent es manifestava demanant actuacions immediates, el Govern es dedica a fer estudis per actuar d'aquí a dos anys"

ARA Balears

PalmaEl PSIB ha proposat aquest dilluns 15 mesures "urgents" contra la massificació que ja varen posar en marxa els anteriors governs d'Armengol i que poden aplicar-se "avui mateix". Els portaveus socialistes del Parlament, Iago Negueruela; del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i de l'Ajuntament de Palma, Xisco Ducrós, han expressat que la manifestació d'aquest diumenge mostra que "la gent vol actuacions per frenar la pressió turística i urbanística". Segons ha recollit EFE, Negueruela ha assenyalat que mentre "la gent es manifestava al carrer demanant actuacions immediates, el Govern es dedica a fer estudis per actuar d'aquí a dos anys".

Cargando
No hay anuncios

Entre les mesures proposades pels socialistes hi figuren el control dels preus de lloguer, amb la declaració de zones tensades; "detenir el decret llei de depredació, que fomenta segones residències en rústic; mantenir i incrementar les mesures de la llei d'excessos turístics; reprendre els plans de lluita contra la precarietat laboral i tornar a pactar limitacions d'accés dels creuers a Palma, una mesura pionera que ara volen replicar en altres ports.

Altres actuacions es refereixen a aplicar la moratòria de places turístiques recollides a la Llei turística; utilitzar l'impost de turisme sostenible com a instrument de control de les pernoctacions, servir-se del finançament dels governs estatal i balear per impulsar els projectes d'ampliació del tren de Llevant i el tramvia de Palma; i mantenir els nivells de protecció de la serra de Tramuntana.

Cargando
No hay anuncios

A més, els socialistes proposen continuar l'oferta il·legal de turisme vacacional, prohibir el turisme vacacional en habitatges unifamiliars a Palma; una major inversió en transport públic a l'illa i aturar el macroprojecte d'ampliació del port de Palma.