Política 22/07/2024

El PSIB proposa 15 mesures "urgents" com a resposta a la manifestació històrica

Negueruela critica que mentre "la gent es manifestava demanant actuacions immediates, el Govern es dedica a fer estudis per actuar d'aquí a dos anys"

ARA Balears
1 min
Les millors pancartes de la manifestació contra la massificació turística

PalmaEl PSIB ha proposat aquest dilluns 15 mesures "urgents" contra la massificació que ja varen posar en marxa els anteriors governs d'Armengol i que poden aplicar-se "avui mateix". Els portaveus socialistes del Parlament, Iago Negueruela; del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i de l'Ajuntament de Palma, Xisco Ducrós, han expressat que la manifestació d'aquest diumenge mostra que "la gent vol actuacions per frenar la pressió turística i urbanística". Segons ha recollit EFE, Negueruela ha assenyalat que mentre "la gent es manifestava al carrer demanant actuacions immediates, el Govern es dedica a fer estudis per actuar d'aquí a dos anys".

Entre les mesures proposades pels socialistes hi figuren el control dels preus de lloguer, amb la declaració de zones tensades; "detenir el decret llei de depredació, que fomenta segones residències en rústic; mantenir i incrementar les mesures de la llei d'excessos turístics; reprendre els plans de lluita contra la precarietat laboral i tornar a pactar limitacions d'accés dels creuers a Palma, una mesura pionera que ara volen replicar en altres ports.

Altres actuacions es refereixen a aplicar la moratòria de places turístiques recollides a la Llei turística; utilitzar l'impost de turisme sostenible com a instrument de control de les pernoctacions, servir-se del finançament dels governs estatal i balear per impulsar els projectes d'ampliació del tren de Llevant i el tramvia de Palma; i mantenir els nivells de protecció de la serra de Tramuntana.

A més, els socialistes proposen continuar l'oferta il·legal de turisme vacacional, prohibir el turisme vacacional en habitatges unifamiliars a Palma; una major inversió en transport públic a l'illa i aturar el macroprojecte d'ampliació del port de Palma.

stats