Lloguer turístic
Política 04/07/2024

El PSIB qualifica "d'aberrant" permetre el lloguer turístic en sòl rústic protegit a la serra de Tramuntana

La portaveu ha criticat la "incoherència" que suposa aquest fet amb el canvi de discurs que està fent el PP darrerament sobre el turisme

ARA Balears
2 min
El mirador de la Foradada, un dels més coneguts i massificats de Mallorca.

PalmaLa portaveu del PSIB al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha qualificat aquest dijous "d'aberració" la possibilitat de permetre el lloguer turístic en sòl rústic protegit a la serra de Tramuntana. En una roda de premsa, la socialista s'ha referit a aquesta possibilitat, recollida en el programa electoral del PP, "pensant que no seria capaç de fer-ho".

Cladera ha argumentat que hi ha altres eines per dinamitzar la serra de Tramuntana com la llei prevista. "Ens hi oposam rotundament", ha afegit. En aquest sentit, ha posat el focus en la "incoherència" que suposa aquesta possibilitat amb el canvi de discurs en matèria de sostenibilitat turística i que fins i tot s'hagi arribat a parlar de "decreixement". Al mateix temps, ha lamentat que el Consell de Mallorca permeti que continuï proliferant el lloguer vacacional a Palma i que tres edificis dedicats il·legalment a aquesta activitat a Ciutat continuïn funcionant, encara que la institució insular té eines per frenar-los.

Mocions en el ple

D'altra banda, la líder del PSIB al Consell de Mallorca ha explicat el contingut de tres mocions que els socialistes duran al pròxim ple insular. La primera serà per demanar la dimissió del president del Parlament, Gabriel Le Senne, per l'incident amb les imatges d'Aurora Picornell en el ple per la derogació de la Llei de memòria històrica.

En aquest punt, Cladera ha lamentat, recordant el Debat de Política General de la setmana passada, que el president insular, Llorenç Galmés, tardàs deu dies a condemnar aquests actes. La segona iniciativa té a veure amb les polítiques LGTBI i les celebracions del Dia de l'Orgull. Cladera ha condemnat les "tímides mostres de suport" del Consell de Mallorca amb motiu d'aquesta commemoració la setmana passada i ha criticat que no es fes cap acte i que l'únic gest consistís a penjar una petita bandera.

La tercera moció recull propostes per col·laborar amb els ajuntaments perquè puguin oferir activitats d'oci i temps lliure educatiu als joves.

stats