Salaris
Política09/10/2024

El PSIB "respecta" la sentència del TSJIB que anul·la la congelació de salaris del Pacte

El Govern haurà d'abonar 100 milions d'euros més interessos a uns 40.000 treballadors públics als quals el Pacte no va aplicar les pujades salarials

ARA Balears
i ARA Balears

PalmaEl PSIB ha assenyalat que "respecta" la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) que anul·la la congelació de sous a treballadors públics per part del Govern del Pacte durant 2020 i 20221.

Cargando
No hay anuncios

Així ho ha dit el portaveu socialista, Iago Negueruela, després de ser preguntat per la qüestió en la roda de premsa posterior a la Junta de Portaveus, en la qual ha apuntat que "només faltaria no respectar aquesta decisió".

Igualment, ha argumentat que la mesura es va prendre per "intentar tenir capacitat econòmica per respondre a futures situacions", ja que era en els anys de la pandèmia. "Cal pensar-ho des d'aquest punt de vista", ha considerat. Cal recordar que el Govern haurà d'abonar 100 milions d'euros més interessos a uns 40.000 treballadors públics als qui el Pacte no va aplicar les pujades salarials previstes per l'Estat el 2020 i 2021.