Governabilitat
Política18/06/2024

El PSOE de Formentera no pactarà amb Sa Unió i exigeix als seus consellers que entreguin les actes

Els socialistes demanaran la convocatòria de la comissió de seguiment del codi ètic del Consell perquè es depurin responsabilitats derivades de la crisi actual

ARA Balears

PalmaEl PSOE de Formentera no pactarà amb Sa Unió, segons s'ha acordat en l'executiva que ha tingut lloc aquest dilluns a la nit, de manera que també exigeixen als consellers de l'equip de govern que entreguin les seves actes en una dimissió "real" dels seus càrrecs. Els socialistes han avançat, segons ha recollit Europa Press, que demanaran la convocatòria de la comissió de seguiment del codi ètic del Consell perquè es depurin responsabilitats derivades de la crisi actual.

En un comunicat, el PSOE ha qualificat d'"irresponsables" els consellers de Sa Unió per deixar la institució en aquesta "situació d'ingovernabilitat" i per "estar enganant i prenent el pèl a la ciutadania els darrers mesos, en plena temporada i amb greus problemes damunt la taula com la vaga de neteja". També s'han qüestionat si Sa Unió expulsarà el conseller Artal Mayans per negar-se a dimitir.

Cargando
No hay anuncios

El secretari general del PSOE de Formentera, Rafael Ramírez ha lamentat que, en un any, el primer govern de dretes del Consell ha "bloquejat i enfonsat" la reputació de la institució, per la qual cosa Sa Unió ha d'assumir responsabilitats "i si no en saben o no poden, donar pas als següents".

D'altra banda, han criticat el silenci "sospitós" de la presidenta del Govern, Marga Prohens, ja que "no s'entén que encara no s'hagi pronunciat ni s'impliqui davant la greu crisi institucional de Formentera".