Abusos sexuals

Nova denúncia per violència sexual: el PSOE dona suport a la víctima d'un polític del partit

Una dona acusa un polític socialista de Badajoz, que no identifica, a través de la periodista Cristina Fallarás

La portaveu del PSOE, Esther Peña en roda de premsa a Ferraz
Act. fa 13 min
2 min

MadridEl PSOE s'ha posat a disposició d'una víctima que ha acusat un polític d'aquest partit a Badajoz d'haver-la agredit sexualment l'any 2019. Es tracta d'una altra dona que ha publicat el seu testimoni a través de la periodista Cristina Fallarás —que ha revelat el cas d'Íñigo Errejón—, que aquest diumenge va compartir el seu relat a les xarxes socials. El PSOE d'Extremadura i Ferraz s'han posat en contacte amb ella perquè traslladi a la víctima que el PSOE té un protocol per a aquests casos al qual pot acudir per "esclarir amb garanties i protecció el que va passar", ha explicat la portaveu del partit, Esther Peña, en roda de premsa.

Els fets haurien passat coincidint amb la festa del 140è aniversari del PSOE a Badajoz, l'any 2019. Segons els missatges que va enviar a Fallarás, l'home li va obrir les portes de casa seva "amb una copa de vi i molt accelerat". "Al moment, em va fer un petó i em va portar a la seva habitació", diu, i explica que va accedir a tenir relacions tot i constatar que ell vivia en parella. "Li vaig dir que es posés un condó, però no va voler i va ejacular dins meu", assegura. Després, explica que es va prendre comprimits anticonceptius i que va acabar a l'hospital després de trobar-se malament. "Li vaig explicar tot el que havia passat i no li va importar. A partir d'aquell dia, el seu comportament amb mi va canviar radicalment i es va limitar a saludar-me fredament", continua.

La dona admet que vol denunciar de manera anònima per continuar tenint una vida "tranquil·la" en una ciutat petita. De moment, que el PSOE no conegui la identitat ni de la dona ni del presumpte agressor fa que no tingui més informació que la que publica Fallarás. En roda de premsa, Peña ha recordat que el partit té un protocol des del 2021 que es pot trobar fàcilment a la seva pàgina web i en qualsevol buscador, i ho ha contraposat al fet que el PP no hagi facilitat aquests dies el seu als periodistes que l'han demanat. "Seria preocupant que una organització seriosa no tingués un protocol digne per prevenir l’abús i la violència masclista", ha afirmat Peña.

stats