Política02/11/2016

La gestora del PSOE nega que Susana Díaz vulgui trencar amb el PSC

El portaveu de la direcció reconeix que la intenció és "parlar a fons de la relació orgànica i política" amb els socialistes catalans

Europa Press / Ara

BarcelonaEl PSOE no vol trencar amb el PSC però sí repensar la relació amb els socialistes catalans. El portaveu de la gestora socialista ho ha explicat d'aquesta manera en una entrevista a la Cope, en la qual ha negat que la presidenta andalusa, Susana Díaz, estigui interessada a posar punt i final a la relació de 40 anys anys amb els socialistes catalans. Mario Jiménez, que a més de representar la gestora és la mà dreta de Díaz, ha recalcat que, a diferència d'altres dirigents del partit, ella "sempre ha estat partidària que els dos partits treballin agafats de la mà".

La direcció provisional del PSOE aposta per "parlar a fons de la relació orgànica i política" amb el PSC. Sense especificar, Jiménez ha opinat que en el futur protocol les relacions haurien de ser "equilibrades, harmòniques, compensades i simètriques". Segons ell, "ningú" va entendre que el PSC participés a la votació del comitè federal que va decidir abstenir-se en la investidura de Mariano Rajoy i "com que no li va agradar la decisió", celebrés posteriorment una reunió del consell nacional per refermar-se en el no. "No es poden confrontar legitimitats", ha advertit. Per a la gestora, que no ha fet cap proposta formal per revisar el protocol de relacions, l'actitud del PSC en la investidura té "enorme transcendència".

Cargando
No hay anuncios

Més enllà de la relació orgànica, Jiménez també és partidari de consensuar qüestions polítiques, com la definició de Catalunya com a nació –que defensa el PSC– o el fet que els socialistes catalans puguin plantejar-se una aliança amb el futur partit d'Ada Colau. "Hem de parlar molt i sense traumes, i després, ja ho veurem", ha resumit.