Política Act. fa 0 min

Rebutgen arxivar la denúncia de Le Senne i declararà el 27 de setembre per esquinçar la foto de les Roges del Molinar

El jutge ha pres aquesta decisió després de veure els vídeos de la sessió parlamentària durant la qual varen tenir lloc els fets

ARA Balears
1 min
El president del Parlament, Gabriel Le Senne

PalmaEl jutge d'instrucció del Jutjat número 1 de Palma ha rebutjat aquest dilluns arxivar la querella i la denúncia contra el president del Parlament, Gabriel Le Senne, i l'interrogarà com a investigat el pròxim 27 de setembre per un presumpte delicte d'odi. Així, ha denegat la petició de Le Senne, que va demanar l'arxivament de la causa en assegurar que va rompre la foto de les Roges del Molinar de manera "accidental", segons ha recollit Europa Press.

El jutge instructor ha pres aquesta decisió després de veure els vídeos de la sessió parlamentària durant la qual varen tenir lloc els fets, el 19 de juny, en què es debatia la possible derogació de la Llei de memòria democràtica a proposta de Vox, i després d'escoltar les acusacions sobre l'arxivament de la causa. Així mateix, el jutge no ha admès aplicar la inviolabilitat parlamentària en aquest cas, plantejada per l'advocat de Le Senne, entenent que quan el president va estripar la foto, no estava manifestant cap opinió en l'ús de la paraula, ni estava exercint el dret de vot, sinó que va ser "una acció consistent en arrabassar una fotografia, rompre-la i tirar-la a terra". D'altra banda, el jutge també manté la citació a declarar, tot i que en qualitat de testimoni, de la diputada socialista Mercedes Garrido, membre de la Mesa del Parlament.

El col·lectiu 'Estimada Aurora', impulsat per l'advocat Sebastià Frau i format per més de 50 professionals de diferents àmbits, es va personar en la causa com acusació popular, tot i que dies abans l'associació Memòria de Mallorca ja havia presentat una denúncia com acusació particular en nom de les víctimes i familiars de les Roges del Molinar, per un presumpte delicte d'odi.

stats