Política23/10/2014

Guanyem, Podem i ICV-EUiA van demanar l'escorcoll de domicilis i empreses d'Oleguer Pujol

La querella demanava expressament al jutge que assumís el cas que ordenés investigar els documents localitzable als domicilis i les empreses de la família Pujol Ferrussola

Efe
i Efe

BarcelonaL'escorcoll dels domicilis i empreses d'Oleguer Pujol Ferrusola a Barcelona, València, Madrid o Melilla era una de les diligències que sol·licitaven Guanyem i Podem en la querella que van presentar davant l'Audiència Nacional contra l'expresident de la Generalitat i la seva família. Segons han informat a Efe fonts judicials, la querella demanava expressament al jutge que assumís el cas que ordenés el registre dels domicilis i les empreses no només d'Oleguer Pujol, sinó de tota la seva família.

Guanyem i Podem, impulsors de la querella a la què després es va sumar ICV-EUiA i d'altres col·lectius d'esquerra, van demanar a l'Audiència Nacional que indagués el mig centenar d'empreses controlades per la família Pujol. Finalment el jutge Santiago Pedraz només va acceptar investigar Oleguer pels delictes de blanqueig i frau fiscal. En el marc d'aquesta investigació, el magistrat ha ordenat avui dijous diverses entrades i registres a domicilis particulars i empreses relacionades amb Oleguer Pujol i el seu soci Luis Iglesias a Madrid, Barcelona, València i Melilla.

Cargando
No hay anuncios

L'acusació particular exercida per Guanyem, representada per l'advocat Jaume Asens, argumentava que aquesta diligència d'entrada i registre en domicilis i societats era indispensable per recollir indicis de possible corrupció, un tipus de delictes que difícilment poden ser investigats sense accedir a documents, correus electrònics i d'altres comunicacions. Per facilitar l'èxit de les operacions d'entrada i registre, Guanyem i Podem demanava al jutge que decretés el secret de sumari de la causa, almenys parcialment o en el referent a aquesta diligència, de la què tampoc es va informar la premsa quan la querella es va presentar públicament.

El jutge Pedraz va decidir acceptar només la investigació a Oleguer Pujol, després de comprovar que el seu germà Jordi està sent investigat per un altre magistrat de l'Audiència Nacional i que el seu pare té oberta una causa en un jutjat de Barcelona. Pedraz investiga també la participació del fill menor de Jordi Pujol en societats que comparteix amb mercantils domiciliades a Luxemburg i Holanda i d'altres companyies en les quals participa "i/o" figura com a administrador a través de la mercantil Drago Mediterranean Holding Cooperatief, constituïda als Països Baixos.

Cargando
No hay anuncios

Segons els registres mercantils que Guanyem adjuntava a la seva querella, l'activitat societària d'Oleguer Pujol durant l'època en què el seu pare dirigia la Generalitat va començar l'any 2000 en l'empresa Optimus Subhastes en línia S.A., dedicada a la prestació de serveis en el sector immobiliari a través d'internet, i va prosseguir el 2002 amb la constitució a Madrid de S.Fernando Resort Bahía Sud. Les certificacions mercantils situen Oleguer Pujol en l'administració d'almenys quatre societats més constituïdes una vegada que el seu pare va abandonar la Generalitat, entre elles Jasmund Spain S.L., en l'any 2008 a Madrid; Tres Forcas Capital, el 2005 a Melilla; i Servifonía Plus SL., el 2005 a Las Palmas de Gran Canària.

Oleguer Pujol està també vinculat amb una operació de compra de diversos immobles al Banc de Santander per valor de 2.117 milions d'euros, en l'any 2007.