Eleccions europees 2024
Política 04/06/2024

Ribera acusa el PP de "trair els europeistes" per diferenciar entre una "ultradreta bona i una de dolenta"

La candidata del PSOE a les eleccions europees ha criticat l'"emblanquiment" que considera que fan els populars d'aquests postulats polítics

ARA Balears
3 min
La candidata del PSOE a les eleccions europees, Teresa Ribera, a l'acte de campanya d'aquest dilluns, a Palma.

PalmaLa ministra per la Transició Ecològica i Repte Demogràfic i cap de llista del PSOE per a les eleccions europees del 9 de juny, Teresa Ribera, ha acusat el PP europeu (PPE) de "trair els europeistes" en diferenciar entre "una ultradreta bona i una de dolenta". Així s'ha expressat aquest dilluns la dirigent socialista a l'acte central de campanya del partit a les Balears, que ha tingut lloc a la plaça de Sant Jeroni, a Palma. Segons ha recollit Europa Press, Ribera ha criticat l'"emblanquiment" que considera que fan els populars d'aquests postulats polítics.

En aquesta línia, ha pronosticat que si els conservadors i els democristians sumen majoria amb la ultradreta al Parlament Europeu, pactaran per "fer marxa enrere" i "implosionar el projecte europeu des de dins". La candidata europea ha censurat que hi hagi formacions polítiques que es presentin a aquests comicis amb programes en els quals hi ha "polarització i violència", que "pretenen aixecar murs" i que amb ells "aspirin a ser majoria a Europa".

La candidata del PSOE a les eleccions europees, Teresa Ribera, amb la presidenta del Congrés, Francina Armengol, i la candidata al Parlament Europeu, Alícia Homs.

Així mateix, s'ha referit a la trobada que va organitzar Vox a Madrid i a la qual varen participar diferents dirigents d'altres països i formacions polítiques, com la "internacional ultra" i que, davant la ciència i el coneixement en el canvi climàtic, "oposen el negacionisme i la demagògia". Ribera ha retret que el president d'Argentina, Javier Milei, assistís a aquella convenció per "denigrar" la justícia social de l'Estat i la UE, cosa que ha remarcat com "la gran aportació dels socialdemòcrates" a Europa.

D'altra banda, la candidata ha argumentat que el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, "no té ni projecte, ni programa", fet que ha exemplificat amb l'anunci, aquest dilluns, d'una possible moció de censura després de les eleccions europees, per la qual cosa, considera que "l'únic que els mou és treure el president del govern espanyol".

Un altre dels punts que ha remarcat ha estat la diferent gestió de la crisi financera i la crisi provocada per la covid-19, de manera que ha reivindicat que als socialistes "no els han de dir com gestionar els drets i els serveis". De la mateixa manera ha incidit en algunes de les mesures desenvolupades a les Balears la passada legislatura, com la creació de l'ecotaxa o la protecció de diversos espais naturals de l'Arxipèlag.

Armengol elogia Ribera i la seva "aposta ferma" pel transport públic

Per la seva banda, la presidenta del Congrés i secretària general del PSIB, Francina Armengol, ha destacat les mesures aplicades en les legislatures en què va estar al capdavant de l'Executiu balear i que es varen coordinar amb el govern central, com és el cas de la Llei balear de Canvi Climàtic o la Llei per a l'eliminació de plàstics d'un sol ús. També ha elogiat l'"aposta ferma" de Ribera pel transport públic, en promoure'n la gratuïtat.

La candidata del PSIB al Parlament Europeu, Alícia Homs, qui també ha intervingut en el míting, ha apel·lat els joves, una generació "que ha crescut entre crisis" i els ha demanat que continuïn la lluita per assumptes com el canvi climàtic, la igualtat i la pau, perquè "no es normalitzi el model de la dreta a la UE" i "s'assumeixin els seus postulats". Per aquests motius, ha demanat una "mobilització massiva" perquè "la socialdemocràcia lideri la Unió Europea a partir del 9 de juny".

stats