Cas Errejón

Rita Maestre, exparella d'Errejón: "Ara descobreixo que tornava a casa amb normalitat després d'agredir una dona"

Sánchez tanca files amb la reacció de Sumar pel cas del seu exportaveu parlamentari

ARA
i ARA

BarcelonaLes denúncies per violència sexual contra l’exportaveu de Sumar Íñigo Errejón continuen portant cua, amb una crisi desfermada dins la formació i amb un impacte directe en el govern espanyol. Aquest diumenge s'ha pronunciat Rita Maestre, portaveu de Més Madrid a l'Ajuntament de la capital espanyola, que va ser parella d'Errejón. En una carta pública a X ha dit que, arran de les informacions que ha conegut aquests dies, ha "descobert que tornava a casa amb normalitat després d'agredir una dona". "Estic coneixent que alguns dels episodis de comportaments i violència misògina denunciats per les víctimes van passar quan l'agressor encara era la meva parella. Una persona d'aparença normal, un bon nòvio, era a la vegada un misogin que tornava a casa amb normalitat després d'agredir una noia de 20 anys en un hotel".

Cargando
No hay anuncios

En tot cas, deixa clar que ella no tenia constància d'aquests comportaments de violència contra les dones ni de les vexacions, i carrega contra els que ara ho presenten com a "obvi". "No he sigut part ni tinc constància de cap encobriment de cap agressió ni acció violenta, perquè no hi han sigut –ha assegurat en la missiva–. M'he sentit profundament enganyada i l'engany és devastador", diu, qualificant Errejón de "manipulador". "Estem fartes de sentir-nos jutjades quan hem format part de l'entorn personal de l'agressor", sentencia, a més de defensar les organitzacions de les quals Errejón era part: Más Madrid i Sumar.

També s'ha tornat a pronunciar sobre el cas el president espanyol, Pedro Sánchez, des d'Oman, al Pròxim Orient, on ha fet escala de camí a l'Índia. En una conversa informal amb els periodistes, ha lloat la “ràpida actuació” de Sumar davant de la “dolorosa i desagradable” situació, sobretot, ha dit, per a un executiu com el seu, que fa bandera del feminisme. Tanmateix, ha rebutjat que el cas Errejón afecti l'estabilitat de la coalició i ha tancat files amb la gestió del cas que està fent la vicepresidenta Yolanda Díaz, amb qui ha mantingut un contacte permanent sobre aquesta qüestió. Ell ha assegurat que es va assabentar de tot pels mitjans de comunicació i que el va sorprendre molt.

Cargando
No hay anuncios

Pel que sí que s'ha mostrat preocupat Sánchez és per com es pot articular l'espai a l'esquerra del PSOE de cara a les pròximes eleccions, tenint en compte la fragmentació a dins de Sumar i el trencament amb Podem. "Fins al 2027 hi ha dos anys i mig; tenim temps", ha afirmat, mostrant-se convençut que la coalició superarà també aquest atzucac.

Pressió del PP

En tot cas, la pressió de la dreta no s'atura. Sánchez s'ha hagut de tornar a defensar dels atacs del PP després que El Mundo hagi publicat aquest diumenge una fotografia del 2019 en què surten ell i el comissionista de la trama Koldo que està a la presó, Víctor de Aldama. “Un no tria amb qui es fa una foto, però sí que tria amb qui se’n va de vacances”, ha replicat Sánchez, en al·lusió a la fotografia del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, amb el narcotraficant Marcial Dorado. Ara bé, el PP ha intentat instrumentalitzar la imatge per continuar vinculant el president del govern amb la trama de corrupció. Feijóo l'ha tornat a atacar en un acte amb les Noves Generacions del partit, i ha proposat a Sánchez “que acabi el seu calvari, que convoqui una roda de premsa i que expliqui a tots els espanyols quina és la seva relació amb el senyor Aldama”. I ha afegit, com ja és habitual, una petició: que “presenti la seva dimissió”.

Cargando
No hay anuncios