En directe
Eleccions 28-M
29/05/2023

Així vàrem viure minut a minut la jornada electoral

Pots consultar tot el que passa durant la jornada electoral, la darrera hora, cròniques, l’escrutini en directe, les dades de participació, mapes interactius i molt més

ARA Balears

Els socialistes celebren la victòria de Virgilio Moreno a Inca

This browser does not support the video element.

Els socialistes d'Inca han celebrat aquest diumenge vespre la victòria de Virgilio Moreno, candidat a la reelecció a la batllia del municipi. Concretament, el resultat de les eleccions municipals de la capital del Raiguer ha estat: 10 regidors per als socialistes; 6 per al Partit Popular; 3 regidors per a Vox, que irromp en el panorama polític del municipi com a tercera força; i 2 per a MÉS, que es manté.

Vox serà decisiu en 17 capitals de província

Vox ha obtingut més d'1,5 milions de vots en les eleccions municipals a Espanya i 1.684 regidors. La formació d'ultradreta serà, a més, decisiva per conformar majories absolutes en 18 capitals de província on previsiblement pactarà amb el PP. És el cas de Sevilla, Huelva, Còrdova; Toledo, Guadalajara, Ciudad Real; Càceres; València, Castelló, Alacant; Segòvia, Valladolid, Burgos; Oviedo; Osca, Saragossa; i Palma.

Patrícia Guasp: "Gràcies als valents que han confiat en Ciutadans"

Amb un agraïment als “milers de valents” que han confiat en els valors de Ciutadans. Així ha iniciat la compareixença la líder de Ciutadans, Patrícia Guasp, en la qual havia de valorar uns resultats que els deixen fora del Parlament: amb el 90% escrutat, es confirma que Ciutadans perd els 5 escons obtinguts en les eleccions del 2019. 

Acompanyada pel candidat al Consell de Mallorca, Àlex Valdivia, i la candidata a la batlia de Palma, Eva Pomar, Guasp s’ha mostrat resignada davant uns resultats que “no són bons ni per a Ciutadans ni per a les Illes Balears”. Ha parlat de “decepció” i “tristesa”, i ha dit que a partir de demà continuaran defensant tot allò que han fet durant aquests quatre anys i tot allò que han dit al llarg de la campanya. “Em resistesc a pensar que els meus fills hagin de viure en una comunitat autònoma i en un país on el centre liberal no decideix el govern, com passa en llocs com Bèlgica i Dinamarca, països als quals ens hauríem d'assemblar més”, ha assegurat. 

La dreta puja als feus municipals del PSOE

Perilla la governabilitat dels socialistes a alguns dels municipis on històricament ha governat, bé sigui perquè baixa en el nombre de regidors o bé perquè la coalició dels partits de dreta podria superar-los per primera vegada.

A quins municipis ha guanyat el PP? Quins pobles que històricament eren socialistes canviaran de mans després d'aquestes eleccions?

Descobreix tota la informació aquí

28 May 2023
Eleccions autonòmiques

El Pi desapareix del Parlament: "La moderació no està de moda, ho estan els extremismes"

Miquel Crespí

El PP aconsegueix la majoria absoluta a l'Ajuntament d'Andratx

Estefanía Gonzalvo (PP) podrà tornar a ser batlessa d'Andratx, si es confirmen els resultats actuals. Amb el 91,15% escrutat, el PP obtindria 9 regidors (+4), la qual cosa significa la majoria absoluta del consistori i no necessitarà pactar ni amb El Pi ni amb Ciutadans, que queda fora de l'Ajuntament. El segueixen el PSOE amb 3 (-1), El Pi amb 2 (-1) i MÉS amb 2 (-1). Vox entra al consistori per primera vegada, amb un regidor.

La candidata popular va arribar a la batlia el juny del 2022, després de guanyar la moció de censura contra qui era batle en aquell moment, Antoni Mir, del PSOE. Per aconseguir-ho, va rebre el suport de Ciutadans i d'El Pi, que va rompre el pacte de govern amb el PSOE, MÉS i Unides Podem.

El PP guanya els consells insulars de Mallorca i Eivissa

El Partit Popular és la força més votada en 3 dels 4 consells insulars, amb uns resultats molt significatius a Eivissa, on ja amb el 35% escrutat supera la barrera del 50% del vot i, per tant, aconsegueix la majoria absoluta, amb 8 consellers, dos més que els 6 que tenia actualment. En el cas del PSIB, segona força política de la institució insular, perd 1 conseller i es queda amb 3 dels 4 que tenia, mentre que Vox entra al consell pitiús amb un conseller.

Llegeix la notícia completa aquí

28 May 2023
Municipis

Moreno esclata d'alegria a Inca: el PSIB creix, però necessita MÉS per governar

Més Esquerra fa set regidors a Manacor i continua necessitant el PSIB per formar Govern

Més Esquerra Manacor, la formació liderada per Miquel Oliver, passa de 6 regidors a 7, amb gairebé un 100% del vot escrutat. El PSIB, per la seva banda, conserva els 4 regidors que ja obtingué el 2019. Aquests resultats aboquen la formació ecosobiranista a un pacte amb els socialistes. Aquest és l'únic pacte possible per formar Govern, perquè l'Agrupació Independent de Porto Cristo és insuficient. La segona força més votada és el PP, que passa de 5 a 6 diputats.

Llegeix la notícia completa aquí.

La dreta i l'extrema dreta sumen la majoria absoluta a Palma

Amb un 98% dels vots escrutats a Palma, el Partit Popular i Vox obtindrien la majoria a Cort. Segons aquests primers resultats, el PP trauria 10 regidors i Vox, 7.  En canvi, el PSOE aconsegueix, de moment, 8 regidors; MÉS, 3 i Unides Podem, 1. Cal recordar que la majoria se situa en 15 regidors. Així, el Partit Popular gairebé duplica els regidors que tenia fins ara, que eren 6, igual que Vox, que passa de 4 a 7. Per la seva banda, el PSOE en perd 1, MÉS manté els 3 i Unides Podem passa de 3 a 1.

Llegeix la notícia completa aquí.

28 May 2023
Mapa interactiu

Consulta els guanyadors de les eleccions municipals poble per poble

El PP i El Pi sumen majoria a Sencelles

El PP ha aconseguit 4 regidors a Sencelles, el mateix resultat que el partit històric del municipi: El Pi. Concretament, l'escrutini ha finalitzat amb 631 vots per als populars, amb un 34,05% dels suports, davant els 579 d'El Pi, amb un 31,24% dels vots.

Pel que fa a la resta de partits del municipi, MÉS-EU, Volem Sencelles i el PSIB-PSOE, han obtingut un regidor cada un. Per part seva, Vox no n'ha tret cap.

28 May 2023
Municipis

Ciutadella, es Mercadal i Maó resisteixen l'ascens del PP a Menorca

La dreta guanya en vots a Bunyola

El PP s'ha imposat en vots a Bunyola amb 4 regidors, seguit d'Esquerra Oberta amb 3, Som Avi-El Pi amb 3, el PSIB amb 2 i Vox amb 1.

El Pi revalida la majoria absoluta a Ariany

El Pi revalida la majoria absoluta a Ariany. Amb el 100% escrutat, la formació ha quedat amb 6 regidors i 396 vots, davant els 72 del PSOE, que només ha aconseguit un regidor.

Cal recordar que aquesta formació duu al govern del municipi des del 1983.

El PSIB és la força més votada a Artà i s'obre a la possibilitat de reeditar el pacte amb UIA - MÉS

El PSIB és la força més votada al municipi d'Artà i augmenta amb un regidor la seva presència al municipi, on passa de 5 a 6. Els UIA - MÉS conserven els 3 regidors que obtingueren a les eleccions del 2019 i, per tant, s'obre la possibilitat de reditar un acord municipal semblant al que ha governat durant els darrers quatre anys.

El PP i Coalició Convergència, abocats a repetir pacte a Santa Margalida

Els populars són la força més votada a Santa Margalida, amb 7 regidors, seguits de Coalició Convergència, amb 6, i el PSOE, amb 4.

El PP és el partit més votat a Alcúdia, però la batlia queda enlaire

L'escrutini ha finalitzat a Alcúdia i el resultat ha estat favorable per al PP, que ha quedat amb 7 regidors i un total de 2.086 vots, davant els 1.341 vots del PSOE, que ha aconseguit 5 regidors. Tot i que el PP ha estat el partit més votat, la batlia continua enlaire.

Per part seva, Vox ha quedat com a tercera força, amb 3 regidors.

L'esquerra manté Santa Maria del Camí i Vox entra a l'Ajuntament

L'esquerra manté l'Ajuntament de Santa Maria del Camí, amb pràcticament els mateixos resultats de fa quatre anys. MÉS per Mallorca (6), el PP (5) i el PSIB (1) obtenen els mateixos escons, però Alternativa per Santa Maria perd el regidor a favor de Vox, que entra per primera vegada en el consistori. La suma de MÉS i el PSIB assoleix la majoria absoluta, així que l'esquerra continua governant el poble del Raiguer després que Mateu Morro aconseguís tirar endavant una majoria absoluta el 1990.

El PP és la força més votada a sa Pobla, però les forces del Pacte poden reeditar-lo

El PP guanya en vots a sa Pobla, però el Pacte podria repetir. Els populars tindrien 6 regidors; Independents per sa Pobla, 5; MÉS per Mallorca, 3; el PSOE, 1; El Pi, 1 i Vox, 1.