El servei de recollida de residus selectiva a Maó i es Castell començarà el 13 de novembre
A Maó suposarà llevar 1.200 contenidors que actualment hi ha als carrers
MAÓEl servei de recollida de residus porta a porta començarà en els municipis de Maó i es Castell el pròxim 13 de novembre, segons ha anunciat el Consorci de Residus i Energia de Menorca. En concret, el primer camp d’actuació seran els nuclis urbans de Sant Climent, es Canutells, Binidalí, Binixiquer i Llucmaçanes. El sistema de recollida actual, basat en el dipòsit dels residus en contenidors situats a la via pública, serà substituït pel servei de recollida porta a porta. Amb el nou sistema, els veïns hauran de dipositar les diferents fraccions de residus correctament separades a la porta de casa en funció d’un calendari i horaris establerts.
El president del Consorci, Simón Gornés, ha recordat que el sistema “ja està implantat a molts altres municipis, i aconsegueix millorar significativament els percentatges de recollida separada de residus, complint amb els objectius marcats per la llei de residus estatal i balear, com el Pla director de residus de Menorca, i que es basen en la directiva europea”. Per la seva banda, el batle de Maó, Hèctor Pons, ha manifestat que “la posada en funcionament del porta a porta ha de suposar un abans i un després pel que fa al percentatge de reciclatge que aconseguim al nostre municipi. És veritat que al principi costarà i requerirà de la implicació de tots, però s’ha vist als municipis que ja s’ha implementat que a mitjà termini es veuen uns resultats molt positius”. Cal tenir en compte que a Maó suposarà llevar 1.200 contenidors que actualment hi ha als carrers i, per tant, s’espera reduir l’incivisme provocat per aquelles persones que no en fan un bon ús.
Durant les pròximes setmanes, i de manera prèvia a l’entrada en funcionament del servei, el Consorci i els consistoris de Maó i es Castell han posat en marxa una campanya informativa que explicarà a la ciutadania com serà el nou porta a porta. En primer lloc, s’han programat reunions i taules informatives amb el veïnat de cada zona en què es proporcionarà el material i la informació necessària per poder posar en marxa el servei: un cubell multifracció, un cubell airejat per a la fracció orgànica i un paquet de bosses compostables que aniran acompanyats d’un imant per a la nevera amb el calendari de recollida i un full informatiu. El lloc i l’hora d’aquestes reunions serà anunciat per xarxes socials i els mitjans de comunicació habituals de cada ajuntament.
Posteriorment, un equip d’informadors ambientals farà visites personalitzades a tots els domicilis i generadors singulars on s’implantarà aquest nou sistema per tal d’informar també del funcionament i lliurar el material necessari.