Ruptura PP-Vox
Política 16/07/2024

Els socialistes de Palma, Llucmajor i Calvià demanen al PP que rompi amb Vox

El portaveu de la formació a Palma critica que durant aquest darrer any l'acord "no ha servit per millorar la vida dels ciutadans ni per implementar cap projecte significatiu"

ARA Balears
2 min
El grup miunicipal del PSOE a Palma.

PalmaEl PSOE de Palma ha demanat al batle, Jaime Martínez, que rompi el seu pacte amb Vox a l'Ajuntament, després de la ruptura dels acords entre el PP i Vox en governs autonòmics a partir del repartiment de menors migrants no acompanyats, i ha instat els regidors de Vox a "ser conseqüents". Segons ha recollit Europa Press, el portaveu del PSOE a Cort, Xisco Ducrós, ha qüestionat "en què ha beneficiat aquest pacte a la ciutat", criticant que durant aquest darrer any l'acord "no ha servit per millorar la vida dels ciutadans ni per implementar cap projecte significatiu". "Ni el PP ni Vox han estat capaços de defensar el seu propi pacte, evidenciant la seva inoperància i la manca de respostes als problemes de Palma", ha apuntat el socialista.

Des de la formació han destacat tres arguments per sol·licitar la ruptura. Concretament, els "retalls i retrocessos" que, segons ha criticat Ducrós, "són les úniques accions visibles del pacte", a més d'una gestió "ineficaç i incapaç de resoldre els problemes de la ciutadania". A més, han considerat que hi ha una "lluita de poder interna" i que la "contínua disputa entre el PP i Vox ha deixat els reptes principals de la ciutat sense atendre".

D'altra banda, ha assegurat el portaveu socialista, el PSOE "ha fet feina activament per revertir les polítiques de retrocés", assolint l'aprovació total o parcial de quasi el 67% de les seves propostes als plens durant el darrer any.

En relació amb Vox, els socialistes han instat a la formació a "ser conseqüents" i a renunciar als seus llocs als consells d'administració i als consells rectors. "Vox no pot continuar dirigint juntament amb el PP el destí de Palma. La ciutat necessita avançar".

Amb tot, els socialistes han proposat una sèrie d'accions per "recuperar els drets eliminats i avançar cap a una ciutat més justa i progressista". "S'han d'impulsar polítiques d'igualtat i feministes, recuperar la memòria democràtica, defensar el català i dotar de nou l'Oficina de la Defensora", ha subratllat Ducrós. També consideren necessari impulsar polítiques de mobilitat sostenible, eliminar els retalls a l'EMT i els carrils bici eliminats i recuperar la policia de proximitat.

Socialistes de Llucmajor i Calvià demanen també rompre els pactes

El grup socialista a Llucmajor ha demanat també a la batlessa del municipi, Francisca Lascolas, que rompi de manera "immediata" amb Vox a l'Ajuntament. Segons el portaveu municipal, Jaume Oliver, "no té cap sentit mantenir aquest acord després de la decisió d'Abascal i demostra que només queden per mantenir el seu sou i la seva butaca".

De la mateixa manera, el PSOE de Calvià ha exigit al batle, Juan Antonio Amengual, que "estigui a l'altura i no es deixi fer xantatge per Vox" i, a conseqüència, que trenqui el pacte al Consistori. La portaveu socialista a Calvià, Nati Francés, ha criticat que des de fa un any el municipi "sofreix el govern més reaccionari de la història de Calvià". "El PP ha sucumbit a tots els postulats ultres de Vox, assumint-ne el discurs i les seves accions", ha censurat.

En aquesta línia, ha lamentat que l'ajuntament "està més preocupat per la seva deriva ideològica que per solucionar els problemes reals del municipi", una situació de la qual el seu "màxim culpable" és el PP, ha conclòs.

stats