Emergència social
Política18/07/2023

Sumar Més aposta per triplicar el pressupost per produir energies renovables

També exigeixen el segon cable submarí entre Menorca i Mallorca

Iván Martín

MAÓLa coalició Sumar Més s'ha compromès a triplicar el pressupost dedicat a la producció i l'autoconsum d'energies renovables, la lluita per a la conservació de la biodiversitat i mesures d'estalvi d'aigua i d'eficiència en la seva gestió, que ha de ser pública i directa. Es tracta d'una de les mesures urgents per combatre l'emergència climàtica.

D'altra banda, també proposen avançar cap a l'autosuficiència energètica de Menorca i evitar la dependència de les grans empreses, i exigir el segon cable submarí entre l'illa i Mallorca. Si cal, revisar-ne la planificació per avançar-ne l'execució. A més, consideren que la transició energètica és una oportunitat per crear feina de qualitat i decent, amb 350 llocs de feina de qualitat més d'aquí al 2030.

Cargando
No hay anuncios

El cap de llista de Sumar Més al Congrés dels Diputats, Vicenç Vidal, ha avisat que "la humanitat no s'està prenent seriosament l'emergència climàtica, el repte més important que tenim: fan falta mesures urgents i concretes", i ha afegit que, "per lluitar contra els efectes d'aquest canvi climàtic, proposem triplicar el pressupost destinat a l'autoconsum i a la producció d'energies renovables". Per la seva banda, la candidata de la coalició al Senat per Menorca, Isa Allès, ha explicat que "potenciar la producció i l'autoconsum de renovables ens permetrà superar la dependència de les grans energètiques i abaratir la factura elèctrica".